Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két vereség után győzött ismét a Guardiola legénység – videóval

Az angol Premier League hétközi 16. fordulójában Pep Guardiola tanítványai hazai pályán fogadták a Watford csapatát. A City továbbra is Agüero és Fernandinho nélkül állt ki a lódarazsak ellen.

2016-12-14t202609z_124748769_mt1aci14703964_rtrmadp_3_soccer-england-mci-wat

Manchester City – Watford 2:0 (1:0)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Friend
Gólszerzők: Zabaleta (33.), David Silva (86.)
Sárga lap: Zabaleta (75.) ill. Prödl (21.), Capoue (73.)
Kiállítva: 

Manchester City: Bravo – Clichy, Kolarov, Otamendi, Zabaleta – Silva, Gündogan (Fernando 44.), Touré – De Bruyne (Sané 88.), Nolito (Navas 81.), Sterling. Vezetőedző: P. Guardiola

Watford: Gomes – Amrabat, Janmaat (Succes 60.), Prödl, Britos, Holebas – Capoue, Guedioura, Pereyra (Zuniga 30.) – Sinclair (Deeney 72.), Ighalo. Vezetőedző: W. Mazzarri

A manchesteriek zsinórban két vereséggel hangoltak a Watford elleni hazai mérkőzésükre, legutóbb a bajnoki címvédő Leicester City ellen szenvedtek vereséget. Walter Mazzarri együttese felemánsan szerepel a PL-ben legutóbbi öt mérkőzésükön három vereséget könyvelhettek el és két győzelmet arattak a lódarazsak. Ami az egymás elleni statisztikát illeti a PL-ben mindössze négy alkalommal találkozott egymással a két gárda, és a Watford eddigi mérkőzéseiken nem tudott diadalmaskodni a City ellen. A lódarazsak mérlege két vereség és két döntetlen a manchesteri gárda ellen.

629849320

A hazaiak két vereség után újra győzni szerettek volna hazai közönség előtt, ennek megfelelően aktívan kezdték  Guardiola fiai a mérkőzést. Az első komoly City lehetőségre 8 percet kellett várni, ekkor De Bruyne jobb alsóba tartó lövését Gomes védte bravúrral. A brazil portásnak egy perccel később Nolito lövésénél is óriási bravúrt kellett bemutatnia. A hazaiak a találkozó első részében többet birtokolták a labdát és próbálták nyomás alá helyezni a Watford kapuját. Azonban Mazzarri remekül megszervezte a védelmet amivel Guardiola tanítványai nem nagyon tudtak mit kezdeni. A 30. percben a vendégek menedzsere Mazzarri kényszerű cserére szorult miután Pereyra megsérült, a helyére Zuniga lépett pályára. A manchesteriek a 33. percben megszerezték a vezetést miután Kevin De Bruye remekül ívelte be középre a labdát a bal oldalról, a remek ütemben érkező Zabaleta pedig kapásból a jobb alsóba bombázott.1-0! A 38. percben növelhette volna előnyét a Citizens egy gyors labdajáratást követően De Bruyne került ziccerbe, lövését azonban ismét hárította Gomes. Egy perccel később ismét a belga lőtt kapura és ismételten Gomes volt a végállomás. A bekapott gól után a Watford nem tudta birtokolni a City kapujáig sem igazán tudtak eljutni.

Fordulás után folytatódott a hazaiak fölénye, előbb a 49. percben De Bruyne lövését blokkolták a védők majd Fernando helyzete maradt ki. Az 57. percben Nolito került ziccerbe a tizenhatoson belül, az utolsó pillanatban azonban a Watford védői menteni tudtak. Ezt követően Sterling távoli lövése a felső lécen csattant. A félidő további részében jócskán leült  találkozó, alig forogtak veszélyben a kapuk. A 75. percben kis híján ráfizetett a City a kihagyott helyzeteire, miután egy pontrúgást követően Capoue lövésénél először kellett bravúrt bemutatnia a mérkőzésen a City kapusának Bravonak. A hajrába fordulva a 81. percben Ighalo került közel az egyenlítéshez, azonban a nigériai támadó fölé durrantott. A 86. percben a hazaiak végleg eldöntötték a találkozó sorsát és Sterling és David Silva összjátékát követően a spanyol középpályás vágta a kapu bal oldalába a játékszert. Győzelmével a City két vereség után ünnepelhetett újra győzelmet.

https://www.youtube.com/watch?v=EIoDwNAsDRY

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor