Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Az Espanyol feljelentheti a klubot a szurkolók miatt! – Sajtóhír

Sajtóhírek szerint feljelentést fontolgat az FC Barcelona ellen az Espanyol klubvezetése, mondván rájuk nézve megalázó és trágár szurkolói rigmusokat lehetett hallani a két csapat vasárnap esti bajnokiján a Camp Nouban.

(Kép: marca.com)

A pályán kívül úgy tűnik, folytatódhat a zöld gyepen az egyébként könnyed, 4:1-es Barca győzelemmel záruló barcelonai derbi. Hétfőre virradóan spanyol sajtóhírek szerint a Barca és az Espanyol “meccselhet” még egyet jogi úton is egymással, amennyiben a kék-fehérek valóban feljelentést tesznek Luis Enrique együttese ellen.

Történt ugyan is, hogy a vendégek nagyon dühösek a hazai szurkolókra, akik több esetben is verbálisan nekiestek az Espanyol játékosainak és klubvezetőinek. A Marca szerint a kisebbik barcelonai együttesnél az “Espanyol és papagáj k***ák”,  valamint a kínai tulajdonos/elnök Chen Yansheng-et “megtaláló” rigmusok miatt háborodtak fel nagyon. A kék-fehérek természetesen akkor sem repdesnek az örömtől, ha Camp Nou lelátóján a találkozó alatt feltűnt, “Ti vagytok az egyetlen olyan kínai vállalkozás, aminek nem lesz jó vége!” feliratú,  óriási transzparensre gondolnak…
A Marca úgy értesült, hogy az Espanyolnál, mielőtt feljelentenék akár a Ligánál, akár más platformon is a Barcát, megvárják, hogy a La Liga mérkőzésről készült hivatalos jelentésében mennyire térnek ki a hazai szurkolók viselkedésére…

Egyébként nem új keletű, hogy a barcelonai derbiken egyik-másik szurkolótábor enyhén szólva is elragadtatja  magát… Korábban már Gerard Piqué is kifejezte nemtetszését az Espanyol-tábor fenyegető megnyilvánulásai ellen.