Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hajrában győzött Guardiola Cityje a sereghajtó ellen – videóval

A Premier League karácsonyi játéknapját a Manchester City a Hull City otthonában abszoloválta a 18. fordulóban. A sereghajtó Hull Cityre komoly feladat várt, a bajnoki aspiráns Guardiola Cityje ellen.

630547542

Hull City – Manchester City 0:3 (0:0)
Helyszín: KC Stadion (Hull), 23 134 néző Vezette: Madley
Gólszerzők: Toure (73., büntetőből), Iheanacho (77.), Davies (90+4.)
Sárga lap: Mason (82.)
Kiállítva: 

Hull City: Marshall – Davies, Dawson, Maguire – Robertson, Clucas (Diomande 78.), Huddlestone (Mason 63.), Livermore (Henriksen 74.), Elmohamady – Snodgrass – Mbokani. Vezetőedző: M. Phelan

Manchester City: Bravo – Sagna, Otamendi, Stones (Kolarov 18.), Clichy – Toure, Fernandinho – Sterling, De Bruyne, Silva (Fernando 87.) – Nolito (Iheanacho 57.). Vezetőedző: P. Guardiola

A sereghajtó Hull City csapatára komoly feladat várt hiszen a bajnoki címre hajtó Manchester Cityt fogadták hazai pályán. A tigrisek hat mérkőzése nem tudtak nyerni a bajnokságban és a tabella utolsó helyére zuhantak. Guardiola Cityje a legutóbbi fordulóban rangadót nyert hazai pályán az Arsenel ellen hátrányból fordítva. A spanyol szakember ezen a mérkőzésen már számolhatott az eltiltását letöltő brazil Fernandinho játékára és a kezdőbe is jelölte a brazil középpályását, Agüero játékára azonban még nem számíthatott Guardiola, de a következő fordulóban már játszhat a Liverpool elleni rangadón az argentin támadó. A Hull City a héten hat játékosával is szerződést hosszabbított nevezetesen Robert Snodgrass, Michael Dawson, Andrew Robertson, Jake Livermore, Harry Maguire és Abel Hernandez is 2018-ig a tigrisek játékosa marad.

Ami a két csapat egymás elleni statisztikáját illeti eddig 8 alkalommal mérkőzött a két csapat a PL-ben, és ebből a City négy győzelmet könyvelhetett el, pontosztoszkodás három alkalommal született, míg a Hull City mindössze egy győzelmet aratott még 2010 februárjában.

A találkozó első húsz perce kiegyenlített játékot hozott, a Hull remekül zárta a területeket a City komoly lehetőséget nem is tudott kialakítani. Mindössze a hetedik percben Toure szabadrúgása után alakult ki komolyabb lehetőség, de Marshall a léc fölé tolta az elefántcsontparti löketét. Ezen kívül a találkozó első részében a manchesteriek nem nagyon tudtak a hazai védelem mögé kerülni. A 21. percben a hazaiak középpályása Livermore fejelt nem sokkal fölé. A 34. percben Nolito került ígéretes helyzetbe,remek labdaátvételt követően a bal alsó sarok felé lőtt, azonban Marshall védeni tudott. A félidő további részében komoly lehetőség nem adódott, így egy egészen helyzetekben szegény félidőt láthatott a közönség.

2016-12-26t172111z_125774471_mt1aci14711452_rtrmadp_3_soccer-england-hul-mci

Fordulást követően a csapatok aktívabbak és egyúttal veszélyesebbek is lettek. Mindkét kapu több alkalommal is veszélyben forgott, a második félidő első komoly lehetősége az 52. percben a hazaiak előtt adódott miután Maguire lövése a felső léc fölé szállt. Egy perccel később a manchesteriek belga játékosa De Bruyne járt a legközelebb a gólhoz miután a tizenhatos sarkából remekül hozta magát lövőhelyzetbe és lövése a bal kapufáról kipattant sajnálatára nem a kapuba. A 60. percben Dawson lövését a gólvonalról fejelték ki a City védői. A második játékrészben is kiegyenlített játék folyt a pályán a sereghajtó Hull egyenrangú ellenfele volt a sztárokkal tüzdelt bajnoki aspiráns Manchester Citynek. A 67. percben David Silva tálalt remek labdát De Bruyne elé, aki a tizenhatosról lőtt hajszálnyival a kapu jobb oldala mellé. A 74. percben a hazai védelem első megingását kihasználta a City, Robertson a tizenhatoson belül szabálytalankodott Sterlinggel szemben amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A büntetőt Yaya Touré értékesítette megszerezve a vezetést a Citizensnek. A gól láthatóan megfogta a hazaiakat és a 77. percben jött is az újabb City gól, De Bruyne urgratta ki David Silvat aki remek ütemben adta középre a labdát, amit közvetlen közelről a csereként beálló Iheanacho jutatott a kapuba. A találkozó ráadásában Sterling lövésébe Davies ért bele szerencsétlenül, ami a saját kapujában kötött ki ezzel beállítva a 3:0-ás végeredményt. A manchesteriek ideiglenesen feljöttek a tabella második helyére 39 ponttal. A Liverpool holnap játszik hazai pályán a Stoke City ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ed3bS74dNMI

Képek: premierleague.com

O.G.