Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, félévértékelő: Mezeket le, majd megbocsátás – Diósgyőri VTK

Elnézve a miskolci produkciót, sokszor kétséges volt, miként gondolta a szezon előtt Horváth Ferenc az ellenfelek megfélemlítését. Sorozatunk negyedik részében a Diósgyőrt vesézzük ki.

dvtk_-_haladas_2-1_0-1_liptak-dvtk-haladas-500x500

Félévértékelő, 1. rész: Gyirmót FC Győr
Félévértékelő, 2. rész: MTK Budapest FC
Félévértékelő, 3. rész: Debreceni VSC

Sok mindent lehet mondani a Diósgyőr szereplésére, azt azonban, hogy kiegyensúlyozott lett volna, nem. Horváth Ferenc a szezon előtt úgy fogalmazott, az ellenfelek egy rágós, nehéz csapat ellen lépnek majd pályára Miskolcon. Nos, sokszor valóban nehéz volt a DVTK ellen játszani, lévén valahogy mindig sikerült meglepni elképzelés nélkül futballozva az aktuális látogatót. Sőt, többször belső problémákról is beszéltek, amelyeket nem, vagy igen elenyésző esetben tudott orvosolni a szakmai stáb. S az ősz nagy részében csak szenvedő borsodiak szurkolóinál is elfogyott több ízben is a türelem, ha lehet fokozni az elkeseredettséget, azt megtették. Előbb csak a lelátón szóban, majd transzparensekkel, végül odáig fajult a történet, hogy a mezeket is levetették a játékosokkal, mondván nem méltók rá, hogy viseljék a diósgyőri színeket. Ezt követően azonban eltelt pár mérkőzés, és megbocsátottak kedvenceiknek a drukkerek. Az sem feltétlen kedvez a borsodiak megítélésének, ahogyan többmérkőzésen viselkedtek, elég csak Elek Ákos Paks elleni megmozdulására gondolni, vagy éppen Horváth Ferenc és Cristian Ramírez “összeborulására” a Ferencváros látogatása alkalmával.

elek_akos_dvtk_boon1

Botrányoktól sem volt mentes a miskolci ősz. Többször is felmerült Horváth menesztése, ám a vezetőség csak nem akarta megköszönni a klub korábbi játékosának a munkát, így aztán legalább ez a része happy enddel végződött, mint ahogy bajnoki szereplés is, hiszen nagy nehezen csak feljött a bentmaradást érő helyekre a piros-fehér alakulat.

dvtkfradi1-fill-670x450-boon-hu

Ami a bajnoki rajtot illeti, sokan kezdtek reménykedni, hogy a 2016-2017-es évad felejthetetlen lesz minden miskolci számára, ám hiába kezdett két győzelemmel a Diósgyőr, a Ferencváros elleni mérkőzés visszarántotta a földre az alakulatot, és az álmodozókat. Ezt követően ugyanis olyan szériát produkáltak Elek Ákosék, ami nem szerepelt az előzetes forgatókönyvben. A június 30-án elszenvedett vereség után egészen október közepéig kellett várni, hogy győztesen hagyja el a játékteret a csapat. Addig ugyanis csak szenvedett a brigád. Utána sem feltétlenül a sikerektől volt hangos Avasalja, de kevésbé volt rossz a sorozat.

Azért is érdekes a miskolciak szereplése, mert válogatott labdarúgók érkeztek nyáron, illetve ősszel – Daushvili grúz, Jagodisnkis lett, utóbbi ráadásul góllal nyitott – míg a keretben olyan futballisták kaptak szerepet, akik megfordultak, vagy épp aktív tagjai a magyar nemzeti együttesnek. Lipták Zoltánra, Elek Ákosra, Lázár Pálra, vagy éppen Bognár Istvánra elég gondolni. Rajtuk kívül is csupa rutinos játékos szerepelt piros-fehérben ősszel, a kapuban ugyanakkor nem volt meg az az állandóság, amely kifejezetten jót tesz a játékos lelkének, és teljesítményének. Antal Botond mellett Ivan Rados kapott szerepet. Előbbi hat, utóbbi tizenhárom alkalommal védte a kaput. Antal az első öt, majd a szezonzáró fordulóban, míg Rados a közbeeső tizenhármon őrizte a hálót, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A támadások sem fejeződtek be olyan eredményesen, amilyenben Horváth Ferenc reménykedett. Így aztán tavasszal nagyot kell harcolnia a miskolciaknak, hogy elkerüljék a kiesést.

A számok nyelvén:
9. Diósgyőri VTK 19 6 3 10 24-36 -12 21 p.

Házi góllista:

4 gólos: Novothny Soma, Bognár István, Lipták Zoltán
3 gólos: Diego Vela
2 gólos: Ugrai Roland
1 gólos: Tamás Márk, Oláh Bálint, Elek Ákos,Bacsa Patrik, Vitalijs Jagodinskis, José Delgado, Nikházi Márk

Lapok:
Sárga:

6: Lázár Pál, Lipták Zoltán
5: Elek Ákos, Murtaz Daushvili
4: Novothny Soma, Nikházi Márk
3: Nemes Milán, José Delgado
2: Drazsen Okuka, Németh Milán, Ugrai Roland, Bacsa Patrik, Diego Vela
1: Tamás Márk, Georges Griffiths, Ternován Patrik, Oláh Bálint, Kitl Miklós, Antal Botond

Kiállítás:

1: Lázár Pál, Tamás Márk

A leghosszabb győzelmi sorozat: 2 mérkőzés (1-2. forduló, 16-17. forduló)
A leghosszabb veretlenségi sorozat: 2 mérkőzés (2 mérkőzés: 1-2. forduló, 12-13. forduló, 16-17. forduló)
A leghosszabb nyeretlenségi sorozat: 9 mérkőzés (3-11. forduló)
A leghosszabb vereségsorozat: 4 mérkőzés (3-6. forduló)
A leghosszabb lőtt gól nélküli sorozat: 190 perc (14-16. forduló)
A leghosszabb kapott gól nélküli sorozat: 115 perc (11-13. forduló)

Következik: Hazai pályán veretlenül – Paks

Gavalovits Sándor