Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo hihetetlen éve – videóval!

Lehet szeretni vagy gyűlölni Cristiano Ronaldót, de ahhoz kétség sem fér, hogy 2016 az ő éve volt, mind egyéni, mind csapatszinten. Most végigvesszük, hogy mit ért el a portugál klasszis az elmúlt egy évben. 

cr

2016 Cristiano Ronaldo éve volt

A Real Madrid nem kezdte túl jól a 2015/16-os szezont. Carlo Ancelottit elküldték, és a helyét Rafa Benítez vette át. Az őszi Atlético Madrid és Barcelona elleni csúfos vereségeket követően senki nem gondolta volna, hogy a Real Madrid bármit is nyerhet a szezon végén. Aztán január 4-én Benítezt menesztették, a helyét pedig az a Zinedine Zidane vette át, akinek a Real Madrid az első felnőtt csapata edzőként. Azóta viszont csak úgy jönnek az eredmények. Több trófeát nyertek idén, mint ahányszor kikaptak. a Bajnokok Ligája, az európai Szuperkupa és a Klubvilágbajnokság döntőjéből és győztesen tértek haza. A bajnokság kimaradt, de csak egy ponttal végeztek a Barca mögött, a Király-kupából pedig kizárták őket. Mindhárom trófeával gazdagabb lett Cristiano Ronaldo is.

portugals-cristiano-ronaldo-celebrates-with-team-mates-and-the-trophy-after-winning-euro-2016

Portugáliával megnyerte az Európa-bajnokságot

De nem csak klubszinten, hanem a válogatottal is felért a csúcsra, ami talán a legfontosabb volt számára. Az esélyesnek egyáltalán nem tartott Portugália csapatkapitányaként megnyerte a nyári Európa-bajnokságot is. Habár a döntőt nem tudta végigjátszani egy rúgás miatt, nem vonult vissza az öltözőbe, hanem Fernando Santos szövetségi kapitány mellett másodedzővé avanzsált a meccs végéig és segítette csapattársait. A győztes gólt Éder szerezte meg, aki a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy Cristiano Ronaldo azzal küldte fel a pályára, hogy ő nyeri meg nekik az Eb-t.  A csoportkörben majdnem kiestek, épp ellenünk, ahol Cristiano Ronaldo góljainak köszönhetően épp továbbjutottak a harmadik helyen. Ezzel trófeával viszont lekörözte Messit, akinek egy olimpiai aranyon kívül, nem sikerült a csúcsra jutnia még Argentinával.

629474262

Cristiano Ronaldo a 2016-os, negyedik Aranylabdájával

Egyéni szinten is szinte minden létező díjat bezsebelt. A nyár végén az UEFA őt választotta az év európai labdarúgójának, majd most decemberben jött a talán legnagyobb elismerés, a France Football által kiosztott Aranylabda, ahol egyedül több szavazatot kapott, mint az őt követő öt játékos együttvéve. A múlt héten őt választották Európa legjobb sportolójának is, Andy Murray-t és Hosszú Katinkát megelőzve, a Globe Soccer Awardson is megkapta az év legjobb játékosának járó díját. Minden év végi listán és szavazáson is ő foglalja el az első helyet, tehát a szakértők és a szurkolók is nagyrészt őt gondolják 2016 legjobbjának.

20161218cristiano-ronaldo1

Sikerül-e még egy ilyen évet produkálni? 

És akkor jöjjenek a számok és a statisztikák. Cristiano Ronaldo a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligájában gólkirály lett 16 találattal, az idei szezonban viszont még nem ment annyira jól neki, csak 2 gólnál és 4 gólpassznál tart. A naptári évet nézve a bajnokságban 45 góllal és 13 gólpasszal vettek ki a részét. Portugáliával sem ment neki rosszul 2016-ban, hiszen 13 meccsen 13 gólt szerzett a válogatottban. Minden sorozatot figyelembe véve összesen 55 góllal zárta az évet. Az év végi Klubvilágbajnokságon meglőtte 500. gólját is klubszínekben, ahol a torna gólkirálya is lett.

Cristiano Ronaldo összes gólja 2016-ban:

Szigeti Andrea