Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Az első félidőben elintézte a Real Madrid a Sevillát – videóval!

Hiába ez volt papíron a legnehezebb párosítás, a Real Madrid meg sem erőltette magát, könnyedén győzte le Sampaoli együttesét, ráadásul három góllal, így nyugodt szívvel utazhatnak majd Sevillába a visszavágóra. 

w_900x700_04213043_apa7997

Forrás: laliga.es

Real Madrid – Sevilla: 3-0 (3-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid) Vezette: Mateo Lahoz
Gólszerzők: James (11. 44. – büntetőből), Varane (30.) ill. –
Sárga lapok:
Marcelo (42.), Carvajal (42.) ill. Iborra (23.), Ganso (26.), Mercado (43.), Vitolo (83.)
Kiállítás: -ill.-

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, James (Danilo, 79.), Asensio (Isco, 67.), Morata (Mariano, 83.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Sevilla: Sergio Rico, Mariano, Mercado, Rami, Escudero, Iborra (Kranevitter, 59.), N’Zonzi, Vitolo, Ganso (Sarabria, 46.), Nasri, Correa (Ben Yedder, 82.). Vezetőedző: Jorge Sampaoli

Érdekes kezdővel és Cristiano Ronaldo nélkül lépett pályára a Real Madrid a Santiago Bernabeuban, míg a Sevilla egy erősebb kezdővel kezdett. Igaz, sok a sérült a Realnál, de Cristiano Ronaldo a keretbe sem került be. A 2. percben óriási helyzetbe került Morata, de kihagyta, igaz lesen is volt. Erre szinte rögtön válaszolt Correa, de a kapu felé lőtte a labdát. Ezután szinte mintha pályán sem lett volna a Sevilla, óriási fölényben játszott a Real Madrid, majd a 11. percben meg is szerezték a vezetést. Casemiro támadta le a védőt, aki elvesztette a labdát, amire James csapott le, majd gyönyörűen a jobb alsó sarokba csavarta a labdát. A 14, percben könnyen megszerezhette volna a másodikat is a Real, amikor Modric lőtt félollós mozdulattal, de a labda ha centikkel is, de elkerülte a kaput. A Sevilla ezután kicsit összeszedte magát, de a gólszerzéshez nem jutott közelebb. A 28. percben Marcelo lövését védte bravúrral Rico. A 30. percben egy kavarodást követően szögletet ítélt a Real Madridnak a bíró, majd növelte is az előnyét ebből Varane fejesével. A 35. percben Correa kapott tökéletes labdát, már csak a kapus mellett kellett volna ellőnie, de Casilla, ha sután is, de kivédte, a kipattanót viszont Iborra nem tudta belőni az üres kapuba. A két kihagyott helyzet ellenére is a Real maradt fölényben, sőt, a szerencse is mellettük állt, amikor a 44. percben büntetőt ítélt a játékvezető Modric lökéséért. Cristiano Ronaldo hiányában James állt a tizenegyesponthoz, és értékesítette is a büntetőt. Ezzel zárult az első félidő.

A második félidő egy gyönyörű Marcelo beadással kezdődött, de Morata nem találta el a labdát. A 48 percben Correa került helyzetbe a másik oldalon, de keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát. Kicsit kiegyenlítődtek az erőviszonyok, ami annak is köszönhető volt, hogy a Real meg volt elégedve az eredménnyel, illetve egyre többet hibáztak, amiket kihasznált a Sevilla, a labdát is többet birtokolták a második félidő felére. Nagyon lelassult a meccs, a Real nem erőltette túlságosan a támadásokat, a Sevilla pedig csak nem tudta kialakítani őket, így komoly helyzet nem nagyon volt. Próbálkozásokban és kaput eltaláló lövésekben is sokkal jobb volt a Real, és a meccs utolsó harmadára a labdabirtoklás is kiegyenlítődött. A 76. percben egy szöglet után Escudero lőhetett, de csak a kapu tetejét tudta találta el. A 84. percben Isco adta be a labdát pont a kapu elé, amire az éppen beálló Mariano érkezett, és az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de Rico védett. A második félidőben nem változott már az eredmény, így a Real kényelmes előnnyel várják a visszavágót.