Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Új év, új forduló, új előzetes

Hivatalosan is ma kezdi meg az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) a 2017-s évet. A új esztendővel, új lendület is párosulhat és újabb motivációk, így még izgalmasabb találkozók elé nézünk, nézhetünk. Annak ellenére is, hogy kimondottan nagy rangadója nem lesz a fordulónak. Ellenben kezd átalakulni minden csapat kerete a januári átigazolási piac miatt, ennél fogva pár új arcot is láthatunk majd az új csapataikban. 

seriea20172

Szombat:
18:00 Empoli – Palermo 

Már majdnem azt írtam, hogy itt minden új lesz de valami nem igazán változott: mégpedig az Empoli és a Palermo helyzete. Mindkét gárda vért izzadva próbál menekülni a kiesés elől, alapvetően már a szezonkiírás óta. Most ők kezdik meg a 2017-s esztendőt. A szicíliaiak jobb előjelekkel várják a találkozót. Az elmúlt két meccsen sikerült négy pontot is összekapargatniuk. Bár lehet, hogy az egyik alapemberük, Hiljemark már nem lesz a keretben, mert az Atalanta elviszi (?). Mindenesetre most ők az esélyesebbek, bár egy győzelemmel sem érik utol a pont előttük tengődő ellenfelüket.

20:45 Napoli – Sampdoria

A szombati napot Nápolyban folytatják. Mégpedig a Sampdoria vendégszereplésével. Mit is lehet mondani? Sarri mester tanítványai hengerként tarolják le az ellenfeleiket. Mertens a szünet előtt bombaformában volt, így a kérdés adott: át tudta-e menteni a lendületét a belga az újévre?! A Samp pedig a kiszámíthatatlanság mintaképe. Valamikor nagyon szívósak tudnak lenni és igazán szép, kombinatív játékot tudnak bemutatni, ám néhány esetben (mint a legutóbbi három találkozón), olyan focival rukkoltak elő, mint akik életükben nem láttak még labdát.

Vasárnap:

12:30 Udinese – Inter

Két javuló formában lévő együttes találkozik most egymással. A hazaiak amióta L. Del Neri irányítja őket, szépen hozzák a pontjaikat és szépen elléptek a kiesőzónától (jelenleg a a tizedik helyen tanyáznak). Ugyan ez elmondható az Interről is, csak helyettesítsük be az előbb említett trénert S. Piolira. Az olasz szakemberrel a milánói csapat már zsinórban három győzelemnél jár és szépen haladnak felfelé a tabellán. Természetesen a találkozó esélyese a vendég gárda. A kérdés náluk, hogy Banega pályára lép-e. Ugyanis ügynöke is megerősítette, hogy Kínába igazolhat a középpályás. Illetve Jovetic is távozóban van, de az már egy más tészta.

15:00 Chievo – Atalanta
15:00 Genoa – Roma
15:00 Lazio – Crotone
15:00 Pescara – Fiorentina
15:00 Sassuolo – Torino

Oké szóval itt találunk egy halom meccset. Érdemes kiemelni a Genoa – Roma összecsapást. A hazaiakat megint szétkapták az átigazolási szezon alatt (ami csak január első napja óta él..). Elvitték, Rincónt (Juventus), Pavolettit (Napoli) és Laxalt lába is kilóg a klubházból. Mondjuk ki, a legjobb embereit elvitték a csapatnak, de ezt már megszokhatták Genovában. Na és ott van a Roma, akik eddig még nem tudtak igazolni, pedig nagyon is elkélne. Nagyon úgy fest, hogy Totti és Vermaelen megint lesérült, míg Bruno Peres sem az igazi. Ellenben Manolas is jelezte, hogy nem érzi tökéletesen magát. Lényeg a lényeg, hogy eléggé viharverten fog pályára lépni mindkét gárda.

18:00 AC Milan – Cagliari

Itt nem lehet sokat írni. Az egyetlen kérdés, ami felmerül az emberbe, hogy a Milan a megnyert Szuperkupa után, fel tud-e pörögni az újabb bajnoki tétmérkőzésre. Meg kellene nyomniuk, hiszen ha nem akarnak leszakadni a tabella elejétől akkor, a Cagliarit azért kötelező lenne ütniük.

20:45 Juventus – Bolgona

Nem kis feladat elé néznek Nagy Ádámék. A bajnok csapat vendéglátását fogják élvezni Torinóban. Azt, hogy mennyire fogják ezt ténylegesen élvezni az csakis rajtuk múlik. Egy szervezet védekezéssel bőven meg lehet zavarni a mostani Juvét. Ám nem szabad elfeledni, hogy jelenleg a hazaiaknál Alex Sandron, Sturaron és Dani Alvesen kívül nincs más hiányzója a csapatnak. Így játszhat Dybala, Higany és Mandzukic is. Barzagli felépült a vállproblémáiból, így ő is Allegri mester rendelkezésére állhat. Kérdés azonban milyen helyzet van a csapaton belül, egy elvesztett Szuperkupa döntő után, illetve a vezetőségben kialakult kisebb-nagyobb viták következtében.

Mindent összevetve: jó kis fordulónak nézünk elébe újfent. Reméljük az idei év is tartogatni fog számunkra megannyi nagyszerű gólt, taktikai húzást és új, feltörekvő csillagokat.

A Serie A jelenlegi állása:

nevtelen

Szerző: Borbély Szabolcs