Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 5 gól a Camp Nouban, osztálykülönbség – videó!

Újabb kötelező próbatétel várt az FC Barcelonára a spanyol bajnokság 18. fordulójában, a katalánok pedig végül magabiztosan meg is oldották a feladatot.

Kép: AS

Kép: AS

Itt már nincs helye hibának. A szezon felénél viszonylag magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot a Real Madrid, így a Barcelonánál nem tehetnek mást – mindent megnyernek, amit csak tudnak. A meccs előtt úgy volt 5 pontos a hátrányuk madridi riválisuk mögött, hogy az még egyel kevesebbet is játszott. Ezúttal a Las Palmast fogadták hazai pályán a katalánok, ami természetesen egy kötelező feladvány volt számukra. Lucho több játékost is pihentetett: többek között Rakitic, Neymar és Iniesta is a padon kezdett – utólag mondjuk kiderült, nem volt rájuk mindenképp szükség a három pont begyűjtéséhez. A Las Palmas kimondottan gyengén teljesít vendégként: hazai pályán veretlenek, otthonuktól távol viszont csak egyszer tudtak nyerni idén, ami elég gyengécske mutató.

Ezúttal is kicsit megilletődötten, bátortalanul kezdtek. A sárga mezesek nem estek neki ellenfelüknek finoman szólva sem. Valamennyire letámadtak persze, de ezt csak a rend kedvéért tették – a fő cél a kapott gólok elkerülése volt. Nagy elképzelésük erre a délutánra a feltolt védekezés volt, amivel próbálták lesre állítani a hazai támadókat – ez messze nem okozott nekik akkora nehézségeket, mint ahogy azt a vendégek remélték. A Barca a kezdés után szép lassan kisajátította a labdát, majd komótos tempóban elkezdték felőrölni a fegyelmezetten tömörülő sárga reteszt. Egy bizonyos pontig ügyesen tették a dolgukat a Las Palmas futballistái, ám idővel az ő lelkesedésük és akarásuk már kevés volt. A 14. percben Luis Suarez góljával került előnybe a Barcelona – hogy a kulcspassz valóban les volt-e, kissé véleményes.

Kép: AS

Kép: AS

A folytatás hasonló szellemben zajlott. A gránátvörös-kékeknek csak saját maguktól kellett tartaniuk. Többször megesett már velük, hogy a tartalékos felállás visszaütött, vagy hogy egy gólos előnyről nem tudták lezárni a meccset – csak az volt a kérdés, hogy ez most is bekövetkezik-e. Az első játékrészben 5-6 komoly helyzetet tudtak kialakítani, ám azokból csak egy ment be. Esetenként egészen közel kerültek az újabb találathoz, ám a lezárásra még várni kellett egy kicsit. A szünetig meg tudta tartani csodával határos módon az 1-0-át a Las Palmas, ám, a fordulás után jött a góleső. Az 52. percben Messi vette be a kaput, majd ezt 10 percen belül még két gól követte. Suarez duplázott, valamint a harmadik csatár, Arda Turan is eredményes volt.

Habár az uruguayi csatár zörgette a hálót a legtöbbször, a meccs embere egyértelműen Lionel Messi volt, aki folyamatosan leckéztette a vendég védőket; egyénileg és összjátékokban is kiemelkedően kreatív és veszélyes volt. Még ez a kissé tartalékos Barca is könnyedén intézte el az amúgy 8. helyen álló Las Palmast, ráadásul félgőzzel. A képességbeli különbségeket nem tudta eltüntetni a vendég csapat, így csúnya zakó lett a vége. És hogy mennyire? Mindent elárul az utolsó, ötödik gól, amit Paco Alcacer gólpasszából az előrefutó Aleix Vidal szerzett (esetükben már az is csoda, hogy játszottak). 5-0-ás sikerével a Barcelona átmenetileg visszaelőzte a Sevillát és második a tabellán.

http://www.dailymotion.com/video/x58ihit_luis-suarez-goal-hd-barcelona-1-0-las-palmas-14-01-2017-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x57sixx_lionel-messi-goal-hd-barcelona-2-0-las-palmas-14-01-2017-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x58ipk6_luis-suarez-goal-hd-barcelona-3-0-las-palmas-14-01-2017-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x585i03_arda-turan-goal-hd-barcelona-4-0-las-palmas-14-01-2016-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x58ismh_aleix-vidal-goal-goal-barcelona-5-0-las-palmas_sport

Barcelona – Las Palmas 5-0
G.: Luis Suarez (14., 57.), Messi (52.), Arda Turan (59.), Aleix Vidal (80.)

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Umtiti, Mascherano, Aleix Vidal – Rafinha, Busquets (Mathieu), Andre Gomes (Rakitic) – Arda Turan, Luis Suarez (Alcacer), Messi. Edző: Luiz Enrique.

Las Palmas: Javi Varas – Lopez, Garcia (Aythami), Lemos, Macedo – Gomez (Garcia), Mesa, Viera – Tanausu, Boateng, El Zhar (Livaja). Edző: Setien.

Baranyai Balázs