Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Dupla rangadóval jelentkezik Olaszország – előzetes

Átlendültünk tehát a féltávon a Serie A-ban, ami azt jelenti, hogy megkezdődnek a “visszavágók”. Újra meccsel mindenki mindenkivel, csak éppen fordított felállásban. Ez azt jelenti, hogy most két, igencsak jónak ígérkező rangadót is láthatunk. Kiemelkedik a Fiorentina – Juventus összecsapás, ahol az ősi rivalizálást láthatjuk majd. Ám pályára lép a Milan Torinó városában.  Nézzük hát.

serie-a-2017-2

Újfent három játéknapon keresztül halmozhatjuk az olasz liga által nyújtott élvezeteket. Remélhetőleg  hirtelen jött havazás nem fogja kedvét szegni a játékosoknak a pályára lépéstől, és nem mondja fel egy pálya/stadion sem a szolgálatot. Szombaton kettő, vasárnap pedig nyolc illetve hétfőn egy találkozó kerül majd megrendezésre. Íme a huszadik forduló:

Szombat:

18:00 Crotone – Bologna 
20:45 Inter – Chievo

Nagy Ádámék ezúttal a kiesőjelölt ellen fognak pályára lépni. Borzasztóan szükségük lenne a pontokra, hiszen a nem túl stabil 15. helyen tanyáznak. Legutóbb a Juventus ellen a magyar válogatott játékos nem lépett gyepre, de remélhetőleg most ott fogjuk találni a kezdőben. Az Inter pedig otthon fogja vendégül látni azt a Chievot, aki legutóbb négy gólt kapva kapitulált az Atalanta ellenében. Nem kell nagyon ragozni, hogy kötelező Inter győzelmet vár az ember. Ami még érdekes, hogy valószínűleg a kezdőben kaphat majd helyet a milánói csapat új igazolása, Roberto Gagliardini.

Vasárnap:

12:30 Cagliairi – Genoa
15:00 Lazio – Atalanta
15:00 Napoli – Pescara
15:00 Sampdoria – Empoli
15:00 Sassuolo – Palermo
15:00 Udinese – AS Roma 
20:45  Fiorentina – Juventus

Haladjunk sorban: szóval az egre jobb formában lévő Lazio az idei meglepetéscsapatot, az Atalantat fogadja. A bergamói csapatnak a hét közepén volt egy igencsak izgalmas kupa mérkőzése a Juve ellen, így meglehet, hogy picit fáradtabban fognak megérkezni a kelleténél. A Napoli az újonc Pescarat fogja fogadni. Biztosan nem felejtették el, hogy az első fordulóban éppen M. Oddo együttese ellen vesztettek pontokat (2:2). Pavoletti játéka kérdéses a hazaiaknál, de jó hír, hogy Milik újra edzésbe állt. Az AS Roma az Udinese csapatához látogat el. Nem lesz egy egyszerű menet, hiszen amióta L. Del Neri átvette a csapatot, igencsak stabil gárdát tudott kovácsolni. Az Internek és a Juvénak is meggyűlt velük a baja. Apropó Juventus… A regnáló bajnok nem kevés emóciókkal fűtött mérkőzésre készülhet. Firenzében közutálat tárgya a zebracsorda, így aligha fogják őket meleg fogadtatásban részesíteni. A Fiorentina csapatánál még tart a Kalinic- Kína pletyka, ami nem biztos, hogy jót tesz az öltözői hangulatnak, főleg egy ilyen rangadó előtt. A Juventus szurkolóknak jó hír, hogy Bonucci visszatért a sérülésből, így bevethető lesz a lilák ellen.

Hétfő:

20:45 Torino – AC Milan 

Itt sem számíthatunk kisebb feszültségre, mint a fentebb említett rangadón. Főleg úgy, hogy a csapatok már találkoztak egymással a hét közepén az olasz kupa keretein belül. Ott a Milan győzedelmeskedett Bonaventura és Suso főszereplésével. Ám nem alapozhatnak erre a vendégek, hiszen minden mérkőzés más, ráadásul a Toro az első félidőben lejátszotta a Milant a pályáról és Belotti góljával vezettek is. Belotti… a huszonkét éves csatár bombaformában van. Gondjai voltak a Milan védelemnek, ha ő közeledett. Igazán ügyelni kell rá.

A Serie A 19. fordulót követően: 

Névtelen

Szerző: Borbély Szabolcs