Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Továbbra sem használható a stadion

Első körben nem kapott használatbavételi engedélyt az elmúlt hónapokban ráncfelvarráson áteső Megyeri úti létesítmény.

szusza-ferenc-stadion

Korábban írtunk róla, hogy a Szusza Ferenc stadionban több kisebb-nagyobb felújítást végeznek. A létesítményt ezután az Újpest FC szakemberei látogatták meg, akik 93 pontban fogalmazták meg észrevételeiket a tapasztalt problémákról, és ezt nyilvánosságra is hozták, aminek kisebb vita lett a következménye.

Az elmúlt héten megtörtént a hatósági bejárás, aminek során több olyan tapasztalattal gazdagodtak a hatóság emberei, ami miatt végül nem kapott engedélyt használatbavételre a stadion. „A Megyeri úti stadion felújítási munkái befejeződtek, ám a hatósági eljárásban résztvevő szervek: az ÁNTSZ, a katasztrófavédelem, az országos mentőszolgálat és a rendőrség képviselői a helyszíni szemle során megállapították, hogy jelenlegi állapotában a stadion nem felel meg a sporttörvény előírásainak, a stadionbiztonsági- és a beléptetőrendszer működésképtelen, a műszaki átadás-átvétel nem fejeződött be, a létesítmény nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel sem, így az Újpest FC nem kezdeményezheti a pálya hitelesítési eljárását az MLSZ-től.” – írja az MLSZ a hivatalos honlapján.

Tavasszal már szeretné hazai környezetben fogadni ellenfeleit az Újpest, ám valószínűleg csúsztatni kénytelen a költözést. Ehhez ugyanis a feltételeket meg kell teremteni. „A hiánypótlást, és a megismételt hatósági bejárást követően kérheti az Újpest FC a pálya hitelesítését – az értesítést követően a hitelesítési eljárásra a lehető legrövidebb időn belül (legfeljebb öt munkanap alatt) sor kerül, így az Újpest FC-nek február elejéig van lehetősége a hibák orvoslására, hogy a stadion alkalmassá váljon az OTP Bank Liga mérkőzéseinek lebonyolítására.” – folytatódik a szövetség közleménye.

A felújítás alatt megcserélték a hazai és vendégszurkolók szektorát, így a látogatók szimpatizánsai foglalják el a Mildenberger utca felőli lelátót, megújult a sajtórész is, valamint új büfék kerültek kialakításra. Természetesen a mellékhelyiségeket is kipofozták. A munkálatokkal 13 501-ről 12 670-re csökkent az aréna befogadóképessége.

Gavalovits Sándor