Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Visszatérés küszöbén a sérültek

Változatlan kerettel, mégis pozitívan várja a folytatást az Újpest. A három sérült labdarúgó jó hírekkel szolgált a lila-fehér szurkolóknak.

182332_viktor_angelov

Közel a visszatérése Kálnoki Kis Dávidnak és Kylian Hazardnak, míg Viktor Angelov legkorábban másfél-két hónap múlva térhet vissza. A három játékos ősszel sérült meg, és bár hosszú időt voltak kénytelenek kihagyni, mára mindegyikük állapota engedi, hogy edzenek. „Ahogy azt decemberben nyilatkoztam, a szünetben végigcsináltam a fizioterapeutától kapott programot, lehetett karácsony vagy szilveszter. Január 9-én, amikor mindenki visszatért a Megyeri útra, a csapattal tudtam kezdeni az edzéseket. Így egy hét extrém időben végzett tréning után magabiztosan állítom, a sérülésem már a múlté.” – beszélt az elmúlt heteiről Kálnoki Kis. A védő még a Videoton elleni 4-3-ra elveszített októberi bajnokin sérült meg. Még régebben, a Magyar Kupa döntőjében szenvedett sérülést Kylian Hazard, aki hosszas belgiumi rehabilitációt követően novemberben már Budapesten edzett. S ez a hangulatára is kedvezően hatott. „Nagyon jót tett a lelkemnek, hogy már a téli szünet előtt visszatérhettem Újpestre, és, ha csak pár hétig is, de újra a csapattal edzhettem. Január elején végleg visszatérve boldogan mondhatom, nagyon jól érzem magam, és imádom a csapattársaim. Jó a hangulatom, és erőnlétileg is a régi vagyok, így semmi sem hátráltat, hogy úgy focizzak, ahogy azt az edzők elvárják tőlem.”

Ami Viktor Angelovot illeti, lágyéksérvvel műtötték az elmúlt héten, így csak sántikálva, civilben tért vissza a Megyeri útra. A támadó bizakodó, hogy nem kell hosszú időt kihagynia. „Remélem minden gyorsan rendbe jön, 1 hónap – 6 hét kihagyással számolok. Bízom benne, hogy a lábadozás miatt kihagyott hetek után még erősebben és motiváltabban térek majd vissza. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy minél hamarabb újra a pályán bizonyíthassak.”

275340_predrag_rogan

A további sérültekről később ad hírt a klub, amelynek edzői stábja ellenben bővült, miután megegyeztek Predrag Rogannal. A szerb tréner a Mavca Sabac kispadját hagyta ott az Újpest kedvéért, ahol Nebojsa Vignjevic segítője lett. A Sabac a szerb második vonalban szerepel. A szakember Zoran Campara munkáját veszi át a jövőben.

Gavalovits Sándor