Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: Barcelona győzelemmel zárult a forduló – VIDEÓ

A spanyol pontvadászat vasárnap esti találkozóján idegenben kellett pályára lépnie a Barcelonának. A katalánok az Ipuruai Stadionban léptek pályára az Eibar ellen.

yqqwrhihnmskgo3dygis

Eibar – Barcelona 0:4 (0:1)
Helyszín: Ipuruai Stadion, Eibar Vezette: Sanchez
Gólszerzők: – ill. Suarez (30.), Messi (50.), Suarez (68.), Neymar (91.)
Sárga lap: Escalante (26.), Capa (39.), Enrich (44.) ill. Turan (42.)
Kiállítva: – ill. –

Eibar: Yoel – Luna (Rivera 82.), Lejeuna, Dos Santos, Capa – Garcia, Escalante – Inui (Pena 78.), Adrian (Rico 74.), Leon – Enrich Vezetőedző: Mendilibar

Barcelona: Ter Stegen – Roberto (Vidal 65.), Umtiti, Mathieu, Alba – Rakitic, Busquets (D. Suarez 10.), Turan – Messi, Suarez (Paco 76.), Neymar Vezetőedző: Enrique

Sérüléssel kezdődött a Barcelona számára ez a találkozó. Busquets egy ütközést követően kényszerült elhagyni a játékteret. A helyére Denis Suarez állt be. Az első helyzetet Luis Suarez alakította ki a 21. percben, de lövése a kapu fölött szállt el. Ezt követően az Eibar játékosa, Escalante kétszer is próbálkozott, de Ter Stegen a helyén volt. A 31. percben Denis Suarez játszotta át magát a védőkön, és eresztett meg egy bombát a bal alsó sarokba. Yoelnek esélye sem volt hárítani a löketet. Az első félidő hajrájában növelhették volna az előnyüket a katalánok, de Luis Suarez labdája a kapufán csattant.

A második játékrészben Lionel Messi növelte a Barcelona előnyét. Az 50. percben Luis Suarez gólpasszából szerezte meg az argentin csapata második gólját. Az 53. percben szépíthetett volna az Eibar, de Adrian gólját les miatt érvénytelenítették. A 68. percben az előző gól előkészítője is betalált. Az i-re a pontot Neymar tette fel a 91. percben. Győzelmével a Barcelona két pontra közelítette meg a listavezető Real Madridot.

https://www.youtube.com/watch?v=bhYb-Urpr-M

https://www.youtube.com/watch?v=WhHvC58MyjY

https://www.youtube.com/watch?v=oicu0upG7i4

https://www.youtube.com/watch?v=lR4igBC-JOc

A 19. fordulóban győzelmével a Barcelona megerősítette a harmadik helyét a tabellán. Hátránya mindössze 1 pont a második Sevillával, illetve 2 pont a listavezető Real Madriddal szemben. A fővárosiak sovány győzelmet arattak a Malagával szemben. Az Atletico Madrid majdnem megégett a Bilbaoval szemben, azonban Griezmann bombája pontot ért a matracosoknak. A 2. helyezett Sevilla megizzadt az Osasuna otthonában. A találkozó 7 gólt és vendég győzelmet hozott végül. A Valencia is kezd magára találni. A Villareallal szemben diadalmaskodtak két góllal. A fordulót követően is szoros az élmezőny, így a bajnoki címre még több csapat is pályázhat.

 A 19. forduló eredményei

Real Madrid – Malaga 2-1
G.: Sergio Ramos (35., 43.), Juampi (63.)

Villarreal – Valencia 0-2
G.: Soler (35.), Mina (42.)

Deportivo Alaves – Leganes 2-2
G.: Laguardia (11.), Guerrero (45.), Mendez (51.), Insua (84.)

Osasuna – Sevilla: 3-4 (1-1)
Gólszerzők: Sergio León (15.), Iborra (63. – öngól), Kodro (90+3.) ill. Iborra (43. 65.), Vazquez (81.), Sarabia (90+2.)

Athletic Bilbao – Atlético Madrid 2-2 (1-1)
Gól: Lekue (42.), de Marcos (58.) illetve Koke (3.), Griezmann (80.)

Real Sociedad – Celta Vigo 1-0 (0-0)
Gól: Juanmi (72.)

Real Betis – Sporting Gijon 0-0

Las Palmas – Deportivo La Coruna 1-1 (1-0)
Kiállítás: Aythami (77.), ill. –

 Espanyol – Granada 3-1
G.: Reyes (11.), Pereira (23.), Piatti (32.), Navarro (48.)

 spanyoltab

spanyolgól

kép: soccersclub.com