Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Roma otthon tartotta a három pontot!

Megérkeztünk a Serie A 21. fordulójának utolsó kiírásához, a Roma – Cagliari találkozóhoz. A Roma kimondottan jó formának örvend és ez nem csak a bajnokságra igaz. Ugyanis a kupában is simán továbbjutottak, így nem is lehetett más az elvárás erre a találkozóra, mint a győzelem széria folytatása. A vendégek pedig titkon egy újabb meglepetésre készülnek, miután legutóbb a Genoat ütötték el (4:1). 

AS Roma v Cagliari Calcio - Serie A

AS Roma – Cagliari 1:0 (0:0)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico Játékvezető: Guida (olasz)
Gólszerzők: Dzeko (55.)
Sárga lap: Manolas (87.) ill. Pisacane (18.), Ceppitelli (82.), Barella (89.)
Piros lap: Joao Pedro (94.)

AS Roma: Szczesny – Rudier, Fazio, Manolas – Emerson, Strootman, De Rossi, Peres – Perotti, Dzeko, Nainggolan Vezetőedző: Spaletti

Cagliari: Rafael – Pisacane, Ceppitelli, Alves, Muru – Tachtsidis, Dessena, Barella, Isla, Farias – Boriello Vezetőedző: Rastelli

Nehéz bármit is írni az első negyvenöt percről. Lelehetne rendezni pár gondolattal. Ugyanis a vendégek védekeztek, mint a szüzek, a hazaiak pedig nyomtak, mint a szüzek. Helyzete igazán nem volt a Romanak. Valahogy mindig be tudták birkózni a labdát a tizenhatoson belülre, de a lövések és a cselek elakadtak, egy-egy Cagliari játékos lábában. A vendégeknek érdemlegesen nem is volt akciójuk. A legveszélyesebb emberük, Boriello, csak akkor tudta magát észrevetetni, ha épp egy csapattársával veszekedett.

A második félidőben ugyan azt a képet láthattuk, amit az elsőben felfestettek nekünk a csapatok. Vagyis amit a Roma festet a Cagliari vásznára, vagy mondjuk, hogy a térfelére. Csak egy apró, teljesen lényegtelen különbség van a két játékrész között. A hazaiak ebben félidőben, be is tudták venni az ellenfelük kapuját. Dzeko talált be nem meglepő módon. Ám a fölényből nem vesztett a hazai gárda. Továbbra is nyomás alatt tartották a Cagliarit és egy-egy próbálkozással meg is tornáztatták Rafael kapust. Mindenesetre gólt már nem láthattunk, volt még egy kiállítása a végén, de az már annyira se kellett a meccsnek, mint egy hirtelen jött zivatar. A Roma tapad a Juventusra!

Szerző: Borbély Szabolcs