Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferguson dicsérte Mourinho-t és csapatát

Sir Alex Ferguson a Manchester United történetének egyik, ha nem a legemblematikusabb alakja. A skót tréner 2013 nyarán állt fel az MU kispadjáról, és jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti éppen. De ez nem tántorítja el attól, hogy szeretett csapatával továbbra is foglalkozzon, most el is mondta véleményét a “Vörös Ördögökről”.

1775984-37517030-2560-1440.jpgSir Alex Ferguson (fotó: Mirror)

Ferguson a BBC Sportnak nyilatkozott a Uniteddel kapcsolatban, és dicsérő szavakkal illette a vörös-fehéreket.

“A csapat most már tükrözi menedzsere attitűdjét” – mondta a Sir. – “Nagy energiával játszanak, eltökéltek, akarják a győzelmet, ez pedig rendkívül fontos.”

A 75 éves ex-menedzser ennél is tovább ment, szerinte igen komoly dolgokra lenne hivatott a United, ha nem kezdte volna olyan döcögősen az idei szezont.

“Ha nem lenne ez a sok döntetlen, érzésem szerint komoly kihívói lennének a Chelsea-nek a bajnoki címért folytatott harcban. Azonban szerencsétlenül alakult a szezon első része, a csapatnak el kell fogadnia ezt. De azt gondolom, nagyon elkötelezettek, Mourinho is inspirált, és a csapat jó úton halad.”

Ferguson, aki jelenleg igazgatói minőségben még mindig a Manchester United családjához tartozik, kitért részletesen is portugál utódjára.

“Véleményem szerint remekül végzi a dolgát… Nem egyszerű egy ekkora klubot átvenni, megreformálni, és visszafordítani arra a szerencsés ösvényre, ahol az én időmben volt. Nem könnyű! De nagyszerű munkát végez.”

A Manchester United jelen pillanatban 6. helyen áll a Premier League-ben, ugyanakkor nincs messze a BL-helytől, csupán négy pontra ugyanis a negyedik helyezett Liverpool. A Ligakupában elődöntőre készül a Mourinho-csapat, az első felvonást pedig már meg is nyerte a Hull City ellen, tehát nagy esély van a fináléba jutásra. A gárda az FA-kupában is versenyben van, hétvégén a másodosztályú Wigan Athletic csapatával mérkőznek meg a legjobb 32 között.

Szerző: Draskovics Tamás