Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Párizsban lett újra éllovas a Monaco – videóval

Párizsban rendeztél a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 22. fordulójának szuperrangadóját és egyben zárómeccsét. A harmadik Paris Saint-Germain fogadta a második AS Monaco legjobbjait. A mérkőzés taktikai párharcot és pontosztozkodást hozott, melynek tükrében a hercegségiek a tabella élére álltak megelőzve a Nice gárdáját.  

2df7c

A két francia sztárcsapat mérkőzésére több híresség mellett kíváncsi volt Roberto Mancini és Pep Guardiola is. A két szaktekintély a lelátóról figyelte az eseményeket, míg Ronaldinho volt az, aki elvégezte a mérkőzés kezdőrúgását. Némileg meglepő módon Di Maria hazai oldalon csak a kispadon kapott helyet.

1. félidő: Két roppant jól felkészített csapat futott ki a pályára,taktikus és némileg óvatos párharc bontakozott ki. Némi mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, illetve a nagyobb lehetőségeket is a PSG neve mellé véshettük, ám az első játékrész nem hozott gólt. Ha valamit mindenképpen meg kell említeni, az Cavani és Subasic párharcának kibontakozása. A kapuvédő a támadó fejesét és kipattanó próbálkozását is hárította.

2. félidő: Nem sokon múlott a vendég vezetés, Falcao remek lövéssel nyitotta a második felvonást és ha nincsen egy blokkoló láb, akkor könnyen lehet, hogy Trapp hálója megsínyli a kísérletet. A kapuvédő ráadásul egy későbbi mozdulatnál meghúzódott, így az 53. percben kényszerű cserét kellett végrehajtani, Unai Emery Areolát küldte a gólvonalra. Úgy tűnt, hogy a két gigász párharca gól nélküli döntetlent hozhat, Sidibe “szabálytalansága” révén azonban harsant a síp, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a címvédőnek. Az események sora vitatható, a büntető fújható volt, de kérdőjeles és erős ítélet. A játékvezető azonban hozott egy döntést, Cavani pedig élt a lehetőséggel, így vezetést szerzett a fővárosiaknak. Az utolsó perceket nagyon megnyomta a Monaco, Areola foglalkoztatottsága megnőtt, végül pedig a hálója is rezgett. A mérkőzést Bernardo Silva hozta döntetlenre. A PSG ezzel maradt a harmadik, a Monaco pedig pontszámban beérte, s jobb mutatóinak köszönhetően megelőzte a meccs előtt éllovas Nice csapatát.

PSG – AS Monaco 1-1 (0-0)
Helyszín: Parc des Princes; Vezette: F. Schneider
Gólszerzők: Cavani (81.-büntető) ill. B. Silva (90+1.)
Sárga: – ill. Sidibe (80.)
Kiállítás: – ill.

PSG: Trapp (Areola 53.) – Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Kuruawa – Rabiot, Motta, Matuidi – Lucas Moura (Di Maria 60.), Draxler (Guedes 87.), Cavani. Vezetőedző: U. Emery

Monaco: Subasic – Mendy, Jemerson, Glik, Sidibe – Lemar (Carillo 83.), Bakayoko (Mbappe 89.), Fabiano, Bernardo Silva – Germain (Moutinho 76.), Falcao. Vezetőedző: L. Jardim

Ez történt a 22. fordulóban

Marseille – Montpellier 5:1
Lyon – Lille 1:2
Angers – Metz 2:1
Bastia – Caen 1:1
Lorient – Dijon 2:3
Nancy – Bordeaux 0:2
Stade Rennes – Nantes 1:1
Nice – Guingamp 3:1
Toulouse – St. Etienne 0:3

Bajnoki körkép

Fölényes győzelmet aratott, s immáron a 6. pozíciót foglalja ez a Marseille, mely nagyon mély gödörből kapaszkodik vissza az új vezetőedző Rudi Garcia irányításával. A St.Etienne sem kegyelmezett a pocsék formában lévő Touluse “legjobbjainak”. Ráadásul a Lyon nagy meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget, így a jelentősnek mondható külömnség ez említett csapatok között négy pontosra apadt. A dobogó első három helyezettje nagyon ellépett, a Monaco és a PSG közé a Mario Balotellit is felvonultató Nice férkőzött be. A Nice három döntetlen után tudott nyerni, a sérülésből felépülő olasz támadó pedig újra eredményes volt. Lang Ádám végig pályán volt, a Dijon pedig 3:2-es győzelmet aratott a sereghajtó Lorient otthonában. A válogatott védő továbbra is kiválóan teljesít, pozíciója pedig megkérdőjelezhetetlen.

A bajnokság állása

francia 1

A góllövőlista élmezőnye

francia 2