Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie: Milánóban okozott meglepetést a Sampdoria – videóval

A Milan a Sampdoria ellen javított volna, miután lejjebb csúszott a tabellán.

IMG_20170205_144054

A Milan a Sampdoriával szemben torpant meg (forrás: twitter.com/acmilan)

Sokkal jobban nyomott az első félidőben a hazai együttes, ám a milánói gárda ellenfelének is akadt helyzete. A 26. minutumban közeli lövését fogta ki Donnarumma. A túloldalon a 30. percben akadt be kis híján a labda, de Bertolacci 22 méterről leadott lövése után Viviano piszkálta ki a labdát a léc alól.
Gólt nem, csak nagy Milan fölényt hozott minden téren az első játékrész.

A szünet után hamar betalálhatott volna a hazai csapat, Deulofeu találta el a kapufát a 49. percben!
Húsz perccel ezután viszont teljesen más történt, Paletta lerántása után a Sampdoria végezhetett el tizenegyest. Murielnek nem okozott gondot a büntető értékesítése, a 70. percben előnybe kerültek a vendégek (0-1)!
A hajrában is küzdött a Milan azért, hogy legalább egy pontot otthon tarthasson. Lapadula közelről próbálkozhatott a 88. percben, de Viviano résen volt.
A legvége sem alakult jól a milánói csapat számára, hiszen a 90. percben Sosa megkapta a második sárga lapját is – öt perccel az első után – így a kiállítás sorsára jutva, igaz, ez már a meccsen nem befolyásolt semmit.
Borult a papírforma, a három pontot elvitte Milánóból elvitte a Sampdoria, amely két helyre került ezzel a most legyőzött ellenfelétől, és egyelőre a 10., míg a Milan a 8. helyen zárja a 23. fordulót, igaz, egy meccsel kevesebbet játszva, mint ahány körön túl van a csapatok java.

Serie A, 23. forduló
AC Milan – Sampdoria 0-1 (0-0)
Helyszín: San Siro, Milánó. Vezette: Marco Guida
Gólszerzők: – , ill. Muriel (69. – büntetőből)
Sárga lapok: Bacca (45.), Suso (60.), Kucka (63.), Sosa (85., 90.), ill. Torreira (28.), Djuricic (90+4.)
Kiállítás: Sosa (90.), ill. –

AC Milan: Donnarumma – Kucka, Paletta, Romagnoli – Bertolacci (Ocampos 79.), Sosa, Pasalic (Abate 72.) – Suso, Bacca (Lapadula 72.), Deulofeu. Vezetőedző: Vincenzo Montella

Sampdoria: Viviano – Bereszynski, Silvestre, Skriniar, Regini – Praet, Torreira, Linetty – Fernandes (Djuricic 53.) – Muriel (Alvarez 80.), Quagliarella (Schick 71.). Vezetőedző: Marco Giampaolo

Nagy Dávid