Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maradona szerint Sampaoli a legjobb argentin edző jelenleg

Nem megy rosszul a Sevillának, amióta Jorge Sampaoli vette át a csapat irányítását. A korábbi labdarúgó és edző, Diego Maradona szerint jelenleg ő a legjobb argentin edző. 

14865750183109

Forrás: Marca

Sampaoli a nyáron érkezett Sevillába, miután a csapat korábbi edzője, Unai Emery a PSG edzője lett. A Sevilla egy-két botlást leszámítva kiválóan futballozik, és a bajnoki cím sincs beláthatatlan távolságra tőlük. Mielőtt Európába jött volna, az Universidad de Chile csapatával megnyerte a Copa Sudamericanát 2011-ben, majd a chilei válogatott szövetségi kapitányaként kétszer is, 2015-ben és 2016-ban is megnyerte a Copa Americát. Maradona szerint ez elég is ahhoz, hogy ő legyen a legjobb az argentinok között.

“Diego Simeone lenne a legjobb edző Argentínában, de nem kellett volna cserben hagynia a River Plate-et 2008-ban, így jelenleg ezt a címet Jorge Sampaoli viseli, aki a chilei válogatottal nagyon sok mindent elért.” 

Simeone egy szezonig, 2008-ban a River Plate csapatának edzője volt, és meg is nyerték az argentin bajnokságot, viszont még a nyáron elhagyta a klubot, a River Plate pedig a következő szezonban az utolsó helyen fejezte be az idényt.