Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carrick: “A top 4 elérése még nem lenne ok az örömre…”

Az angol élvonalbeli Manchester United jelen pillanatban 6. helyen áll a Premier League-ben, de nagyon közel van a BL-indulást jelentő helyekhez a gárda, a 4. pozíciótól például mindössze két pont választja el. Nagyon úgy tűnik, hogy a BL-helyek valamelyikének megszerzésénél többet nem is igen várhatnak idén a Unitednél – már ami a bajnokságot illeti -, de a csapat 35 éves középpályása, Michael Carrick sarkalatos véleményt fogalmazott meg ezzel kapcsolatban.

michael-carrick-pre-contract-1475595804-800Michael Carrick (fotó: Sportskeeda)

Tudni kell az egykori angol válogatott játékosról, Michael Carrick-ről, hogy az Alex Ferguson-féle Bajnokok Ligája-győztes csapatnak alapembere volt közel egy évtizeddel ezelőtt, emellett öt alkalommal emelhette magasba a bajnoki trófeát! Nem csoda hát, ha így nyilatkozott a veterán futballista:

“Semmi okunk nem lenne az ünneplésre egy negyedik vagy egy harmadik, de még egy második hellyel se! Csak akkor ünnepelhetsz, ha nyersz valamit, a Bajnokok Ligája pedig jelentős szerepet tölt be a klub életében. Ez az a sorozat, ahol mindannyian játszani akarunk, itt játszanak a legjobbak!”

Azt is elmondta az immáron 11 éve Manchesterben futballozó játékos, hogy miként látja a legjobb négybe kerülés esélyeit ebben a szezonban.

“Nem mondhatjuk, hogy elképzelhetetlen dolog a top 4-be kerülni, hiszen karnyújtásnyira van tőlünk jelenleg. El kell érnünk, ki kell érdemelnünk. Mindenünk megvan, hogy elérjük ezt a célt, de legyünk őszinték: a legjobb négybe kerülés minimum elvárás…”

Michael Carrick perememberként kezdte a szezont, úgy tűnt, Mourinho 4-2-3-1-es rendszerében nem jut hely a 34-szeres angol válogatott játékosnak. Ám a 4-3-3-ra való átállással Carrick bekerült a középpálya közepére, és jelenleg alapembernek számít – ismét!
Szerződése egyébként 2017 nyarán jár le, tehát egyelőre úgy néz ki, csupán fél éve van hátra az Old Traffordon. Persze ha úgy teljesít, mint az utóbbi pár hónapban, könnyen lehet ebből folytatás.

Szerző: Draskovics Tamás