Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Idegenben égett a Dortmund – VIDEÓ

A Bundesliga 20. fordulójában a kiesőjelölt otthonába utazott a Borussia Dortmund. A sárga-feketéknek szinte kötelező feladat lett volna legyőzni papíron esélytelenebbnek tűnő ellenfelét. A kiscsapat azonban borsot tört az élmezőnybe vágyó Dortmund orra alá.

896567header

Erősen kezdett a hazai csapat. 3 percen belül Rosenthal két hatalmas lehetőséget is kialakított. Balszerencséjére az elsőt az 5. percben Burki védeni tudta, majd a 8. percben megeresztett közeli bombája a kapufán csattant. A 21. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, Boyd kapott remek passzt és küldte a kapu közepébe a bőrt. A 32, percben egyenlíthetett volna a Dortmund, de Reus szabadrúgásból megküldött labdája csak a keresztlécet találta el. A 44. percben született meg az egyenlítő találat, Guerreiro lőtte el remekül a labdát, ami a hazai hálóban kötött ki.

A második félidő 67. percében ismét előnybe került a Dortmund, Sam passzát Colak váltott gólra. A 70. percben lehetett volna két gólos is a hazai előny, de Colak lövését Burki semlegesíteni tudta, a kipattanót pedig Gondorf nem tudta bekotorni.

Darmstadt – Borussia Dortmund 2:1 (1:1)
Helyszín: Merck-Stadion am Bollenfalltor, Darmstadt Vezette: Stark
Gólszerzők: Boyd (21.), Colak (67.) ill. Guerreiro (44.)
Sárga lap: Esser (75.), Sulu (77.) ill Aubameyang (73.), Burnic (79.)
Kiállítva: – ill. –

Darmstadt: Esser – Fedetsky (Steinhofer (87.), Niemeyer, Sulu, Holland (Guwara 82.) – Altintop, Gondorf – Sam, Rosenthal, Heller – Boyd (Colak 58.) Vezetőedző: Frings

Borussia Dortmund: Burki – Ginter, Sokratis, Burnic – Pulisic, Weigl, Guerreiro (Kagawa 62.), Durm – Mor (Dembele 73.), Aubameyang, Reus (Schürrle 77.) Vezetőedző: Tuchel

Videó hamarosan.

kép: bundesliga.com