Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A rutinos nigériai támadó visszatér Angliába – hivatalos

A másodosztályban szereplő Coventry hivatalos honlapján jelentette be, hogy rutinos nigériai támadóval erősítették meg keretüket. A 34 éves szerzemény több angol klubban is szerepelt már pályafutása során.

C4jN-A7WAAA9lPw

A Coventry hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végéig megszerezte az Everton és a Middlesbough korábbi támadóját a nigériai Yakubu Aiyegbenit. A 34 éves támadó legutóbb a török Kayserispor csapatában futballozott, ahol 12 mérkőzésen jutott szóhoz, de gólt nem szerzett.

Yakubu pályafutása során összesen 493 mérkőzésen 203 gólig jutott. A nigériai támadó rendkívül sok csapatban megfordult játszott Angliában, Izraelben, Kínában, Katarban és Törökországban is. Yakubu olyan csapatokban fordult meg mint, a Maccabi Haifa, Portsmouth, Everton, Middlesbrough, Leicester City, Blackburn, Reading, Guangzhou, Al Rayyan, Kayserispor.

Legsikeresebb időszakát az Everton valamint a Middlesbrough csapatában töltötte, a liverpooliaknál 107 mérkőzésen 33 gólig míg a Boro együttesénél 103 mérkőzésen 35 gólig jutott. A rutinos támadó a nigéria válogatottnak is meghatározó játékosa volt összesen 57 mérkőzésen lépett pályára a nemzeti csapatban és 21 gólt szerzett.