Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Láthatáron egy újabb Barca-7up! – múltidézés

Kedd este futballtörténelmet láttunk, amikor is az FC Barcelona 4:0-ás vereséget szenvedett (videóval) a Parc des Princes gyepén. A katalán szurkolóknak világszerte deja vu érzése lehetett és lehet egészen a visszavágóig. Csak remélhetik, hogy nem történik az meg, ami 2013 tavaszán…

7up

A Bajnokok Ligája 2012/2013-as szezonja rejtegeti az FC Barcelona történetének egyik legnagyobb fricskáját. A sorozat elődöntőjében találkozott egymással a Jupp Heynckes által irányított Bayern München és az FC Barcelona. A párharc első felvonását Münchenben rendezték, Thomas Müller kétszer, míg Mario Gómez és Arjen Robben egy-egy alkalommal vette be Victor Valdes hálóját. Itt vonható párhuzam a Paris Saint-Germain kedd esti 4:0-ás sikerének margóján. Akkor a visszavágón nem tudott javítani az azóta elhunyt Tito Vilanova csapata. Sőt, a német rekordbajnok a Nou Camp  gyepén is kiütötte ellenfelét. Arjen Robben és a párharc során triplázó Thomas Müller találata közé Pique öngólja ékelődött. Így született meg a 7up becenévre hallgató Bayern továbbjutás, mely ha Luis Enrique csapata nem szedi össze magát, akkor idén újra megismétlődhet.

Kérdés, hogy a Messi, Suarez, Neymar fémjelezte társaság miként tudja rendbe rakni a dolgokat fejben. Nyilván egy ilyen kiütést, mely az szezon egészét meghatározza nem olyan egyszerű átlépni. Noha lehetetlen nem létezik, az FC Barcelonának körülbelül annyi esélye van a fordításra, mint tavaly a szezon kezdetekor a Leicester City-nek a Premier League bajnoki címre. Minden bizonnyal Enrique a fordítást megcélozva küldi csapatát a pályára a visszavágón, ám kérdés, hogy az edző és a csapat tagjai elhiszik-e azt, hogy innen lehet még nyerni. Emellett pedig ne feledjük, a PSG egy kiválóan kontrázó csapat olyan játékosokkal, mint Cavani, Draxler, vagy éppen Di Maria. Ha kinyílik a Barca és már pedig ki fog, akkor csak a PSG-n fog múlni az, hogy lesz-e újabb 7up, vagy sem.

Íme a 7:0-ás párharc góljai