Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Haladás helyett a Gyirmótot választotta az ukrán támadó!

A Gyirmót FC Győr hivatalos honlapján számolt be arról, hogy szerződtette a szabadon igazolható rutinos ukrán támadót, aki a múlt héten még a Mészöly Géza vezette Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál járt próbajátékon. Ez a labdarúgó nem más, mint Olekszij Antonov, aki természetesen nyilatkozatot is adott a klub weboldalának. 

antonov_hir

“Az elmúlt fél évben, a menedzserem figyelmetlensége miatt, csapat nélkül maradtam. Azt elhatároztam, hogy kipróbálom magam egy új környezetben, egy másik futball kultúrában. Kapcsolatban voltam a magyar bajnokságban szereplő honfitársaimmal, akik nagyon pozitívan beszéltek az OTP Bank Ligáról. Volt arról szó, hogy a Szombathelyi Haladás játékosa leszek, de a vasiak ajánlatát végül nem fogadtam el. A Gyirmót FC Győr csapatával azonban sikerült megegyeznünk, egy fél éves szerződésben.” – nyilatkozta Antonov a Gyirmót honlapjának. 

Oleszkij Antonov karrierje során megjárt olyan csapatokat hazájában, mint például a Dnipro és a Metalist Kharkiv, majd később futballozott Kazahsztánban, utoljára pedig az azerbajdzsáni FK Gabalát erősíthette. Az ukrán élvonalban összesen 160 találkozón lépett pályára, melyek során 47 alkalommal volt eredményes. Két meccs erejéig egyébként szóhoz jutott hazája válogatottjában is, viszont gólt nem tudott szerezni. 

Kép forrása: Gyirmót honlapja. 

Németh Boldizsár