Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Derbi: A gólkirály-jelölt kihagyja a találkozót

Nem vár sok jó az Újpestre a Fradi elleni összecsapás előestéjén. Két kulcsfigura is kénytelen kihagyni a szombati Derbit.

d__yt20160423002

Érzékenyen érintheti Enis Bardhi kiválása az Újpestet.

Gőzerővel készülnek a csapatok a 219. Derbire, és ami a vendég oldalon bizakodásra adhat okot, az a hazaiak szempontjából aggasztó is lehet. Az amúgy is szűk kerettel dolgozó Nebojsa Vignjevic dolga tovább nehezedett, miután kiderült, az eltiltott Souleymane Diarra nem léphet pályára a Ferencváros elleni bajnokin. Ez talán a kisebbik baj lenne, ám pénteken hivatalossá vált, hogy a házi gólkirály, Enis Bardhira sem számíthat a szerb tréner. „Két injekciót is kaptam a hátamba, hogy felgyorsítsuk a felépülésemet, így a következő 3-4 napban nem edzhetek, maximum sétálhatok, vagy hasonló könnyedebb mozgást végezhetek.” – nyilatkozta a macedón válogatott csatár klubja honlapján.  Ugyanakkor előnye lehet a lila-fehéreknek, hogy 539 nap után játszik ismét hazai környezetben, ám kérdéses, a gyep állapota mennyire lesz kielégítő az elmúlt bő egy hét alatt rendezett három találkozó (Vasas – Gyirmót, Vasas – Dorog, Újpest – Zalaegerszeg) után.

Ami viszont jó hír, hogy a korábbi sérültek közül Kylian Hazard, Kecskés Ákos és Viktor Angelov is pályára léphetett a hétközi kupameccsen. „Jól éreztem magam, jó volt újra focizni, szeretnék mostantól még több lehetőséget kapni, hogy újra formába lendüljek. Hallottam, hogy a jegyek fele már elkelt, remélem teltház lesz, mindenesetre, ha elkel az összes belépő, akkor franciául fogok énekelni a fanatikusainknak.” – fogalmazott Hazard.

Szintén érdekes fogadalmat tett Kecskés Ákos, aki közel két hónap után ölthette magára a lila-fehér szerelést. „Összességében elégedett voltam a teljesítményemmel, már majdnem 100%-os állapotban vagyok. Csatlakozva az előttem szólóhoz, én bevállalom, hogy egy edzésen nem hátvédként, hanem kapusként állok helyt, és mind a három hálóőrünk megpróbálhat nekem gólt lőni.” Attól azért nem kell félnie Balajcza Szabolcsnak és Kovács Zoltánnak, illetve Banai Dávidnak, hogy elveszi a helyüket a védő.

Harmadikként a támadó, Viktor Angelov szólalt meg egészségi állapotával kapcsolatosan. „Nagyon boldog voltam, hogy visszatértem, jól ment a játék is, nem éreztem fájdalmat. Szeretnék a derbin is részt venni, persze ezzel mindenki így van. Remélem, hogy megtöltjük a lelátókat, ha igen, akkor leborotválom a szakállamat.”

A klub honlapján egyébként egyedi számlálót indítottak, mellyel az eladott jegyek számát lehet követni. Cikkünk születésekor 6 847-nél járt. A stadion befogadóképessége 12 150 fő.

Gavalovits Sándor