Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Az UEFA büntetheti a Barcát, és a Bayernt is

A Barcelona lehetetlennek tűnő helyzetből a PSG elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján tett csodát, és jutott a legjobb 8 közé, míg a Bayern idegenben is 5-1-re verte az Arsenalt. A két továbbjutónál felhőtlen volt az öröm a hétközi sikereik után, ám az UEFA büntetést szabhat ki a katalán és bajor klubóriásokra, ahogy a BL-ből hétközben búcsúzó Napolira is!

lionel-messi-barcelona-fans-barcelona-psg-champions-league-09032017_1trj0q7qbplff1k6dwpdin9v0x

A Barca megfizethet a kaotikus véget ért PSG elleni BL-nyolcaddöntő után a katalánok szurkolói miatt (forrás: goal.com)

A barcelónai PSG elleni 6-1-es BL-csoda után a katalánok a sorozat legjobb 8 csapata közé jutottak, és ugyan extázisban ünnepelhettek a hazaiak, az Európai Labdarúgó-Szövetség (UEFA) büntetheti Messiék csapatát. Az ok az, hogy a Barca PSG elleni utolsó, hatodik góljánál a hazai drukkerek a pályára rohantak, még a meccs lefújása előtt, ez pedig tiltott.

De nem csak a Barca lehet bajban, a Bayern München Londonban is 5-1-re győzte le az Arsenalt, ám a bajorok drukkerei tárgyakat dobálták a pályára, ezért fegyelmezheti Ancelotti csapatát az UEFA. Ugyanezen kihágás, valamint a Real elleni visszavágón a Királyiak lézerrel való megzavarása miatt is szankcionálhatja a szövetség a – BL-ből már kihullott – Napolit is.

Az AP hírügynökség információi szerint a fentebbiek miatt vizsgálódik az UEFA, ezen ügyek kapcsán pedig döntés március 23-ra várható.

Nagy Dávid