Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Ne hasonlítsátok Kantét Pogbához!” – Conte

Az FA-kupa 2016-2017-es kiírásának negyeddöntőjében egy igazi csúcsrangadót rendeznek hétfő este, melynek keretein belül a Chelsea és a Manchester United csapatai feszülnek egymásnak. A pikáns párharc kapcsán többen is megszólaltak, így a kékek vezetőedzője, Antonio Conte is, aki volt játékosáról, Paul Pogbáról beszélt, méghozzá összefüggésben egyik jelenlegi alapemberével, N’Golo Kantéval.

1954514-41085765-2560-1440Pogba (balra) és Kanté (jobbra) csatája a 4-0-s londoni győzelemmel záruló őszi bajnokin (fotó: eurosport.fr)

A francia válogatott két meghatározó embere, N’Golo Kanté és Paul Pogba egyaránt nyáron váltottak klubot. Előbbi a friss bajnok Leicester City-től igazolt London kék felébe a Chelsea-hez, míg utóbbi az olasz trónon ücsörgő Juventus csapatát hagyta ott egykori klubja, a Manchester United kedvéért.

Most, hogy a két csapat egymásnak feszül az FA-kupában, többen is elkezdték összevetni Kanté és Pogba játékát, de a Chelsea olasz menedzsere, Antonio Conte szerint ez óriási hiba és egyáltalán nem helytálló megközelítés.

“Két teljesen eltérő típusú játékosról beszélünk, lehetetlen megmondani, melyikőjük a jobb és más a feladatuk is” – fejtette ki véleményét Conte. – “Pogbát éveken át volt szerencsém edzeni, egy top játékosról beszélünk, aki minden szituációban profi, különösképpen az edzéshez való hozzáállást tekintve. Mindig igyekszik fejleszteni magát, remek technikával megáldott erős játékos, kiváló egyensúllyal.”

Arra a kérdésre, hogy a Chelsea készül-e különleges fegyverrel Pogba ellen, így válaszolt a londoniak 47 esztendős trénere:

“Az egész csapatuk ellen meg kell találnunk az ellenszert. Nemcsak Pogba ellen. Az egész Manchester Unitedet együttesen kell kezelnünk, mert nagyon erősek.”

A Chelsea – Manchester United összecsapás hétfőn, 20:45-kor veszi kezdetét. A meccset eképpen is fel lehetne vezetni: vajon a Premier League jelenlegi éllovasa vagy az FA-kupa regnáló címvédője jut a legjobb négy közé?

Szerző: Draskovics Tamás