Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern tehetségét vinnék Angliába?

A német élvonalbeli Bayern München még 2015 nyarán vette kölcsön a francia válogatottban is szerepet kapó Kingsley Comant. A jelenleg 20 esztendős szélső azonban kezdeti remek teljesítménye után idén abszolút kiszorult a bajorok kezdőjéből, és jövője több szempontból is erősen kérdőjeles.

Kingsley-Coman-630x382Coman jövője több szempontból is igen bizonytalan (fotó: World Soccer)

A hírek szerint ugyanis akadnak csapatok, melyek szívesen látnák soraikban Comant. A Goal értesülései szerint két angol megaklub, a Chelsea és a Manchester City is kitartóan érdeklődik a fiatal játékos iránt. A kettő közül egyértelműen utóbbiban van nagyobb ráció első ránézésre, hiszen a manchesterieket jelen pillanatban az a Pep Guardiola irányítja, aki 2015 nyarán még elcsábította Comant az olasz bajnok Juventustól.

És itt jön képbe a torinói nagy csapat. Ugyanis a helyzet igencsak árnyalt, mivel a Bayern momentán csak kölcsönben birtokolja Coman játékjogát. A francia spílerért 21 millió eurót kellene kifizetniük a “bőrnadrágosoknak”, amennyiben végleg meg akarnák vásárolni őt. Ezt azonban április 30-ig meg kell tenniük.

Akár úgy is fogalmazhatnánk ez esetben, hogy minden lap a Bayernnek van leosztva, ugyanis csakis a bajorokon múlik, hogyan alakul Coman sorsa. Ebben a szezonban mindössze 17 mérkőzésen lépett pályára a kölcsönben lévő játékos, 2 gólt szerzett, tehát nagyon nem úgy néz ki, hogy Carlo Ancelotti terveiben akárcsak a legcsekélyebb mértékig is szerepelne az ifjú szélső.
Ám az könnyen elképzelhető a Goal szerint, hogy a müncheniek megveszik Comant – a Juventusnak nincs beleszólása a dologba, ha a német bajnok kész kifizetni a francia játékos teljes vételárát -, és megpróbálják nagyobb haszonnal továbbadni a nyáron.

S mivel leginkább angol csapatokról hallani Coman kérőiként, nem is elképzelhetetlen dolog, hogy néhány milliót kasszírozzon eladásán a Bayern.

Szerző: Draskovics Tamás