Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kemény meccsek várnak az első négy helyezettre – előzetes

Az első négy csapat közül egynek sem lesz könnyű dolga a spanyol bajnokság soron következő fordulójában. A Real Madrid Bilbaóba látogat, az Atlético Madrid az előttük álló Sevillát fogadja, a Barcelonának pedig a Valenciával kell szembenéznie. Vajon lesz-e változás a tabellán? 

gettyimages-652588644

Ismét Ramos mentette meg a Real Madridot (Forrás: talksport.com)

PÉNTEK: 

A forduló nyitómeccse a Las Palmas – Villarreal lesz. A Sárga Tengeralattjáró egy három meccses győzelmi sorozattal várja a kanári-szigeteki csapatot, akik viszont egy igazán izgalmas meccsen kikaptak az Espanyoltól az előző fordulóban. A Villarreal egy újabb győzelemmel közelíthetne a negyedik helyezett Atlético Madridra.

SZOMBAT

A napot az Eibar – Espanyol  mérkőzés nyitja. Az Eibarnak nem ment olyan jól mostanság, a legutóbbi három meccsükből egyet sem tudtak megnyerni. Az Espanyol viszont továbbra is hozza a kötelezőt a szezonban, és egy döntetetlen, illetve egy vereség után egy győzelemmel zártak a múlt hétvégén. Ezt követi az Athletic Bilbao – Real Madrid összecsapás. A királyi gárda visszavette az első helyet a Barcától, miután ha nehezen is, de legyőzték a Betist. A San Mamesben nem lesz egyszerű dolga Zidane-éknak, de nyerniük kell, ha nem akarják ismét átadni a listavezetést. Pepe és Varane sérülés miatt nem léphet majd pályára, így minden bizonnyal Nacho, és a már 10 gólos Ramos állhat a védelem közepén. A Bilbaónál San José sárga lapos eltiltását tölti majd, ettől függetlenül jó formában várhatják majd a Real Madridot. A kora esti mérkőzés az Alaves – Real Sociedad találkozó lesz. Az újonc csapat továbbra is meglepően jól szerepel az első osztályban, jelenleg a 10. helyet foglalják el a tabellán. A Sociedad az előző fordulóban kikapott a Bilbaótól, így nem tudták megelőzni a Villarrealt. A nap végén láthatjuk a Betis – Osasuna összecsapást. A zöld-fehérek szépen helytálltak a Bernabeuban, viszont a meccs végén érkezett Ramos, és így nem tudtak pontot csípni a Realtól. Az Osasuna lassan, de biztosan sodródik a kiesés felé, amin az Eibar elleni döntetlen sem segített már.

VASÁRNAP

Ebédidőben kezdődik a Leganes – Malaga találkozó. A két csapatot csak egy pont választja el a tabellán egymástól, így a mérkőzés arról fog szólni, hogy melyikük tud távolabbra kerülni a kiesőzónától. A kora délutáni időpontban játsszák az Atlético Madrid – Sevilla rangadót. Simeone gárdája öt ponttal van lemaradva a Sevillától, így ha győzni tudnak ellenük, elérhető távolságba kerülhet az áhított harmadik hely is. Sampaoliék két döntetlen után utaznak Madridba, ráadásul a BL-ből is kiestek, így lélektanilag biztosan ők vannak rosszabb helyzetben. Ezt követően fél hétkor két mérkőzés is lesz: az egyik a  Deportivo La Coruna – Celta Vigo  összecsapás, a másik pedig a Sporting Gijón – Granada. Este játsszák a Barcelona – Valencia találkozót. A Denevérek revansot vehetnek  a katalánokon, miután az szezonbeli első meccsükön az utolsó percben kapott tizenegyessel kaptak ki. A Barca a BL-továbbjutás után kikapott a Deportól a bajnokságban, így visszaadták az első helyet a Real Madridnak. Most újult erővel, hazai pályán mehetnek neki a Valenciának, akik továbbra sem képesek konstans jó teljesítményt nyújtani, de a nagyok ellen mindig odateszik magukat.

A 28. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

20:45: Las Palmas – Villarreal

SZOMBAT:

13:00 Eibar – Espanyol (Sport 1)
16:15 Athletic Bilbao – Real Madrid (Sport 1) 
18:30 Alaves – Real Sociedad (Sport 1) 
20:45 Betis – Osasuna (Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Leganes – Malaga (Sport 1)
16:15 Atlético Madrid – Sevilla (Sport 1)
18:30 Deportivo La Coruna – Celta Vigo (Sport 1)
18:30 Sporting Gijón – Granada 
20:45 Barcelona – Valencia (Sport 1)

A tabella állás a 27. forduló után:

fefefef