Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Három új név a spanyol keretben

A spanyolok szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui is keretet hirdetett a soron következő világbajnoki selejtezőre, ráadásul három “újonc” is szerepel a listán, Asier Illaramendi, Gerard Deulofeu és Sergio Rico személyében. 

14897471249316

Forrás: Marca

Julen Lopetegui bejelentette azt a 25 játékost, akikkel együtt készül majd a március 24-i Izrael elleni világbajnoki selejtezőre, illetve a franciák elleni felkészülési mérkőzésre. A keret egy kicsit változott az előzőhöz képest, mivel kikerült Asenjo, Bartra, Sergi Roberto, Callejon, Mata, Nolito és Aduriz is, a helyükre pedig néhány újoncot is behívott a szövetségi kapitány. A Real Sociedadban futballozó Asier Illaramendinek ez az első meghívója a felnőtt válogatottba, míg Sergio Rico, a Sevilla kapusa, illetve  Gerard Deulofeu, az Everton szélsője, egy-egy barátságos mérkőzésen kapott már pár percet, így kifejezetten nem is lehet “újoncnak” nevezni őket, de most akár debütálhatnak az első tétmeccsükön. Mellettük sérülésből visszatért Sergio Ramos, Pique, Iniesta, és Jordi Alba is.

Az Izreal elleni válogatott mérkőzést most a Sporting Gijón pályáján rendezik meg.

A SPANYOL KERET:

Kapusok: David De Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli), Sergio Rico (Sevilla)
Védők: Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Nacho Fernandez (Real Madrid), Javi Martinez (Bayern München), Nacho Monreal (Arsenal)
Középpályások: Isco (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern München), Sergio Busquets (Barcelona), Asier Illarramendi (Real Sociedad), Andres Iniesta (Barcelona), Ander Herrera (Manchester United), Koke (Atlético Madrid)
Támadók: Iago Aspas (Celta Vigo), Diego Costa (Chelsea), Gerard Deulofeu (Everton), Vitolo (Sevilla), David Silva (Manchester City), Alvaro Morata (Real Madrid), Pedro (Chelsea)