Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Henry: “Lehmann fejbe vágott volna engem”

Az angol élvonalbeli Arsenal ma délután ismét csúnyábbik arcát mutatta, a West Bromwich Albion ellen minősíthetetlenül gyenge játékkal kaptak ki 3-1-re bajnoki mérkőzésen (bővebb összefoglalót ide kattintva olvashattok), és így ismét csak felerősödtek az elégedetlenkedő hangok. Ezúttal a csapat korábbi klasszisa és abszolút gólrekordere, Thierry Henry is beállt a sorba.

Craig-Dawson-597796A harmadik WBA-gól pillanata (fotó: Daily Star)

A többek között szakértőként is tevékenykedő Henry nagyon nem volt elragadtatva az Arsenal védekezésétől ezen a mérkőzésen, és a Sky Sportsnál dolgozó francia kiválóság hangot is adott csalódottságának.

“A harmadik gólnál a betaláló Dawsonnal együtt három játékos is könnyedén gólt szerezhetett volna, annyira szabadon voltak” – mondta Henry. – “Karrierem során soha életemben nem láttam még ilyet. Ha én ilyen hanyag lettem volna egy szögletnél, nem szívesen mentem volna be az öltözőbe, amikor Jens Lehmann még aktív volt. Ő agyonütött volna, a fejem körül csapkodott volna, és még el is zavar. Néhányszor tett hasonlót..”

De ennél is tovább ment a 39 esztendős hajdani gólvágó, és a mérkőzés egyéb szegmenseire is kitért. Elsősorban az akaratot hiányolta egykori csapatából Henry.

“Senki se szeretné látni, hogy így játsszon az Arsenal, különösen én nem. Hetvenhét százalékban nálad van a labda, de a 23 százalékos labdabirtoklással sáfárkodó ellenfeled több helyzetet dolgoz ki, többször talál kaput és több gólt lő? Mi haszna van a labdatartásnak, ha ez a vége?” – tette fel a költői kérdést a francia. – “Az akarat, az eltökéltség és a megfelelő attitűd hiányával nem lehet megnyerni ilyen meccseket a Premier League-ben! Beszélhetünk itt arról, hogy Sánchez vagy Wenger a klubnál marad-e nyáron, de beszéljünk inkább a West Bromról! Le kellett volna győzniük őket, de nem voltak képesek rá. A hozzáállásuk okozta ezt.”

Az Arsenal mindenesetre alaposan kitolt saját magával, hiszen eddig sem állt BL-indulást érő helyen a londoni klub, most pedig még távolabb kerülhet az első négy pozíciótól.

Szerző: Draskovics Tamás