Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Az élmezőny tagjaitól kötelező győzelmet várhatnak – előzetes

A listavezető Juventus, valamint a Napoli, és a két fővárosi együttes is papíron sokkal esélyebb soros ellenfelükkel szemben az olasz élvonal 28. körében. A fordulót viszont az Inter Torino elleni vendégjátéka nyitja, ami izgalmasabb lehet, ahogy a másik milánói együttes orra alá pedig a Genoa törne borsot, bár az AC Milan a meccs favoritja.

seriea20172

Ma kora este, 18:00-tól Torinóban indul útjára a labda a 29. forduló nyitányaként, ahol a milánói Inter lesz a vendégszereplő. A hazai gárda gólfelelőse az a Belotti, aki a liga góllövőlistájának is az élen áll még úgy is, hogy az elmúlt körben nem tudott betalálni. Az Inter góllövője, Icardi sem áll rosszul, ráadásul a milánóiak az 5. helyen állnak, míg a Torino csak a 10. A hazaiak viszont otthon jól szerepelnek a mostani idényben, azonban 1994 óta, tehát 23 éve a várat a magára az Inter elleni hazai siker. Ha Inter győzni tudna, akár az adott fordulót a 4. pozicióban is zárhatná.

Az nap utolsó meccse 20:45-kor veszi kezdetét, melyen a másik milánói együttes hazai pályán játszik majd. Az AC Milan ellenfele pedig a Genoa lesz, amely ellen a piros-feketéknek kötelező lenne a győzelem, ám sok a sérült milánói oldalon. A genovai klub csak a 16., ezzel szemben a Milan a 7., és előzné az előtte álló Atalantát.

Vasárnap a jól megszokott 12:30-kor kezdődő bajnoki lesz az első az aznapi meccsdömping során. Ekkor a bennmaradásért küzdő Empoli a 2. helyre pályázó Napolit fogadja. Az erőviszonyok papíron nem túl kiegyenlítettek, ráadásul a hazai együttes a legutóbbi 5 meccsét egytől egyig elbukta.

Délután 3-kor egyidőben 5 meccset rendeznek meg az olasz élvonalban. A listavezető, és hétközben a BL-ből a legjobb 8 közé jutó Juventus idegenben a Sampdoria ellenfele lesz. A Zebráknak nem okozhatna gondot ez a kiruccanás, ám érdemes megemlíteni, hogy legutóbbi 7 meccsén nem talált legyőzőre a Samp, amely az AS Roma, valamint az AC Milan csapatát is legyőzte! Ezzel szemben a Juve veretlenségi szériája minden sorozatot egybevetve 13 meccs óta tart.

A Cagliari otthonában a Napoli nyakára érne föl újra a fővárosi Lazio, amely 8 meccs óta nem talált legyőzőre. Nagy meglepetés lenne, ha ez a jó széria ebben a körben szakadna meg! Ráadásul a Cagliarit a kiesés szele sem nagyon csapathatja már meg, legalább is egyelőre biztonságban van a csapat.

Az Atalanta hazai pályán a Pescarát fogadva nyerne. A bergamói együttes jó szériája múlt hétvégén szakadt meg, amikor az Inter ellen kiadós verésbe szaladt bele a klub (7-1). Azt megelőzően viszont az Atalanta 7 meccsen sem talált zsinórban legyőzőre. A Pescara ezzel szemben az utolsó szalmaszálba kapaszkodna ligautolsóként, és kihasználná a bergamói együttes múltkori megingását.

A szintén a kiesés ellen küzdő, Crotone a Fiorentinát fogadja. A firenzei alakulat ha nyer is ezúttal idegenben, akkor is a 8. helyen marad, de zárkózhat annak érdekében, hogy előrelépjen 7.-nek. A Fiorentina elég hullámzó teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban, bár legutóbbi három meccsén nem talált legyőzőre.

Nagy Ádám klubja, a Bologna hazai pályán múlna felül a jobban álló Chievót. Rá is férne Donadoni csapatára a javítás, hiszen a bolognai együttes legutóbbi 8 meccséből csak egyet tudott megnyerni. A Chievo formája sem túl irigylésre méltó, mégis a klub a 11. helyen áll, míg a Bologna csak a 14.

A bajnoki hétvége utolsó előtti Serie A-s meccsére az Udinese otthonában kerül sor, vasárnap este 6-kor. A hazai együttes a magyaros Palermót látja vendégül, amely a kiesés ellen menekülő csata újabb állomásán javítana.

A forduló utolsó meccsén, 20:45-től a Juventus nyomában maradni próbáló AS Roma a Sassuolót fogadja az olasz fővárosban. A Farkasok hétközben az Európa-liga legjobb 16 csapata közül búcsúztak pont Rómában a Lyon ellen. Dzekóéknak a javítás talán nem lesz túl nehéz, a Sassuolo viszont kihasználhatja ellenfele hétközi kudarcát.

A 29. forduló párosításai

Szombat
18:00 Torino – Inter (ÉLŐ – Digi Sport 1)
20:45 AC Milan – Genoa (Digi Sport 1)

Vasárnap
12:30 Empoli – Napoli (Digi Sport 1)
15:00 Sampdoria – Juventus (Digi Sport 1)
15:00 Cagliari – Lazio
15:00 Crotone – Fiorentina
15:00 Atalanta – Pescara
15:00 Bologna – Chievo (Digi Sport 2)
18:00 Udinese – Palermo (Digi Sport 1)
20:45 AS Roma – Sassuolo (Digi Sport 3)

A góllövőlista élmezőnye
1.Belotti (Torino) – 22 gól
2. Dzeko (AS Roma), Icardi (Inter) – 20 gól
4. Higuaín (Juventus), Mertens (Napoli) – 19 gól
6. Immobile (Lazio) – 17 gól

A bajnokság állása

IMG_20170313_232026

Nagy Dávid