Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Ketten biztosan itthon maradnak

Eltiltás és betegség nehezíti Bernd Storck munkáját a nemzeti csapatunknál, így aztán csak a hétvégén derül ki, kikre számít a német szakember.

nemethk_feroer

Korábban beszámoltunk róla, hogy Guzmics Richárd sérülés miatt nem utazhat el a portugálok elleni vb-selejtezőre, míg a napokban Németh Krisztiánról derült ki, nem tudja vállalni a játékot. A támadó a közelmúltban vírusos megbetegedésen esett át, és elmondása szerint nem akar kockáztatni. „Sajnos egy korábbi vírusos betegség miatt nem elég erős még a szervezetem, így a kapitánnyal abban állapodtunk meg, hogy nem utazom el a csapattal Lisszabonba, amit természetesen borzasztóan sajnálok – beszélt állapotáról Németh az mlsz.hu-nak. – Ugyanakkor hosszú távon kell gondolkodnom, vagyis az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb ismét százszázalékos állapotban legyek, ennek érdekében a jövő héten ismét vizsgálatokon kell részt vennem. A meccs napján viszont természetesen a tévé előtt ülök majd, és nagyon szorítok a csapatért.”

Hungary v Andorra - FIFA 2018 World Cup Qualifier

Tehát már két alapember esett ki, míg a legutóbbi kvalifikációs találkozón Kleinheisler László sárgázta ki magát a lisszaboni összecsapásról. A Werder Bremen kötelékébe tartozó középpályás így biztosan nem lehet ott a Luz stadionban március 25-én. „Rettentően elkeserít, hogy nem játszhatok Portugália ellen. Két hete az Újpest elleni derbit kellett kihagynom betegség miatt, de akkor legalább azzal vigasztalhattam magam, hogy az nem rajtam múlt. Azért viszont, hogy nem léphetek pályára Lisszabonban, kizárólag magamat okolhatom – fogalmazott lelkiállapotával kapcsolatban a Fradiban futballozó kölcsönjátékos a Nemzeti Sportnak. – Az Andorra elleni mérkőzésen megkaptam az eltiltást érő második sárga lapomat, mégpedig egy olyan szituációban, amikor jobban tettem volna, ha meghúzom magam. Belementem a kakaskodásba – ma már tudom, nem kellett volna. Az én hülyeségem volt! Nemhogy százszor, ezerszer megbántam azóta, de bármennyire is szeretném, nem tudom visszacsinálni. Annyi haszna volt, hogy tanultam belőle. Ilyen nem fordulhat elő többet. Nem szabad a játékvezetővel és az ellenféllel foglalkoznom, még akkor sem, ha nekem van igazam. Semmi értelme hepciáskodni, csak magamnak, illetve a csapatomnak ártok vele.”

Ami a keretet illeti, Storck szombaton nevezi meg azokat a játékosokat, akik utazhatnak a portugál fővárosba, ám előtte még beszélt Németh Krisztián állapotáról is. „A fizikai felmérések eredménye sajnos egyértelműen azt mutatta, hogy Németh Krisztián nem egészséges. Ugyanakkor a teszt elvégzése azért is hasznos volt, mert felhívta rá a figyelmet, hogy veszélyes lenne Krisztián szervezetét terhelni. Mielőbbi gyors gyógyulást kívánunk neki.”

Gavalovits Sándor