Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Vért izzadva nyert a Napoli – VIDEÓVAL

Vasárnap ebéd időben lépett pályára Maradona egykori csapata, a Napoli. Az ellenfél ezúttal az Empoli együttese volt, kik fejvesztve távolodnának a kiesőzóna markaiból. Bár a leszakadást a kieső helyekről aligha a Napoli elleni három ponttal tervezték, de mindenképpen igyekezniük kellett volna legalább egy pontért. 

Soccer: Serie A; Empoli-Napoli

Empoli – Napoli 2:3 (0:3)
Helyszín: Empoli, Stadio Carlo Castellani Játékvezető: Damato (olasz)
Gólszerzők: El Kaddouri (70.), Maccarone (82.) ill. Insigne (19., 38.), Mertens (24.)
Sárga lap: Costa (6.), Diousse (64.), Mauri (75.) ill. Jorginho (32.), Callejon (69.), Hysaj (79.), Albiol (83.)
Piros lap: – 

Empoli: Skorupski – Pasqual, Costa, Bellusci, Laurini – Krunic, Diousse, Croce -El Kaddouri, Pucciarelli, Thiam Vezetőedző: Martusciello

Napoli: Reina – Hysaj, Chiriches, Albiol, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamsik – Callejon, Mertens, Insigne Vezetőedző: M. Sarri

Mivel az Inter tegnap este pontokat hullajtott a Torino ellenében, a Napolin volt egy kis nyomás, hiszen egy győzelemmel el tudtak volna szakadni az üldöző milánói klubtól. Ennek megfelelően kezdték a találkozót. A támadófocival nem volt gondjuk a vendégeknek, hiszen rögtön az elején a kapuja elé szorították az Empolit. A nyomásnak köszönhetően már a hatodik percben büntetőhöz jutott Sarri együttese. Costa ellen fújt a spori, bár véleményes büntető volt. Mindenesetre a belga válogatott, D. Mertens kihagyta, vagyis Skorupski védett. Azonban ez nem törte meg a vendégeket és tovább erőtették a gólszerzést. Nem is kellett sokat várni, ugyanis Insigne meg is szerezte a hőn áhított vezetést. Egy kipattanót vágott a hálóba. Ezt kövőetően alig kellett várni pár percet és jött a második Napoli találat. Furcsa dolog, hogy ami büntetőből nem ment, az összejött szabadrúgásból Mertensnek. 2:0. Nem vett vissza a lendületből a vendég gárda és tovább rohamozta a hazaiakat. Ennek pedig újabb eredménye lett, egy újabb büntető és egy újabb gól. A hazaiak részéről érdemben nem tudtuk feljegyezni egy helyzetet sem. Picit elaludtak a félidőben.

A másodikra azonban felrázták magukat. Nem is kicsit. Thiam volt talán az egyik legaktívabb játékosa a kék mezes csapatnak. Igaz ehhez illik hozzátenni, hogy a Napoli rendesen belekényelmesedett az három gólos előnyébe. Bár ki ne tenné ezt?! Mindenesetre rendesen magukra hozták a frászt, hiszen az Empoli komolyan gondolta azt, hogy még kozmetikázni fog az eredményen. Ez pedig sikerült is, hiszen az egykori Napoli játékos, El Kaddouri vette be Reina kapuját egy szabadrúgásból. Majd a veterán Maccarone szerezte meg a csapata második gólját. A vendégek nem tudtak egyszerűen felpörögni és az ellenfelük ténylegesen vérszemet kapott. Voltak olyan pillanatok, mikor az Empoli beszorította Hamsikékat, de hiába a nagy igyekezett, a déli csapat nem hibázott akkorát, hogy végül leadja az előnyét. Így ellépett az Intertől, tehát a forduló sikeres volt Sarriéknak.

https://www.youtube.com/watch?v=5R0pd2p9nVU

Szerző: Borbély Szabolcs