Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Hogy áll a bajnokság?

Közel két hét szünet vár a klubfocira, a világ most a válogatottakra és a világbajnoki selejtezőkre figyel. A spanyol bajnokságot jelenleg a Real Madrid vezeti, őket pedig a Barcelona, majd a Sevilla követi. Helyzetjelentés a La Ligáról! 

Athletic-Club-v-Real-Madrid-CF-La-Liga

Benzema és Ronaldo az Athletic Bilbao ellen (Forrás: themirror.co.uk)

A Real Madrid jelenleg 65 ponttal vezeti a tabellát, ráadásul egy meccset kevesebbet játszottak, mint az üldözőik. A királyiak játéka továbbra sem kiemelkedő, de arra elég, hogy hozzák a meccseiket. A bajnokságban eddig kétszer kaptak ki, egyszer a Sevilla ellen, majd a Valencia ellen. Többször kerültek hátrányba a meccseik alatt, amelyeket a valenciai meccs kivételével vagy megfordítottak, vagy legalább kiegyenlítettek. Sokat köszönhet a csapat Sergio Ramosnak, aki a fontos meccseken rendre betalál, és már 7 gólnál jár a bajnokságban. A házi gólkirályuk viszont továbbra is Cristiano Ronaldo, 19 találattal. Nagyon nehéz április elé néz a királyi gárda, hiszen a szünet után az Atletico Madrid mellett játszanak a Bayern Münchennel a Bajnokok Ligájában, majd a hónap végén a Barcelonával. A sorsuk a kezükben van, innen már csak elveszíteni tudják a bajnoki címet.

655306278.0

Messi nem állt le a góllövéssel a Valencia ellen sem (Forrás: sportskeeda.com)

A Barcelona 63 ponttal a második helyen áll a tabellán. Két héttel ezelőtt még vezettek is, de miután kiharcolták a továbbjutást a PSG ellen a Bajnokok Ligájában, kikaptak a Deportivótól a bajnokságban, így a Real visszavette tőlük az első helyet. Az MSN kiváló formában van, Messi vezeti a spanyol góllövőlistát, 25 találattal, őt követi Luis Suarez 22-vel. Neymar kicsit lemaradt tőlük, de még így az egyik legdinamikusabb játékosa a katalánoknak. A támadósor mögött viszont van némi probléma mind a középpályán, és mind a védelemben, amit mindenképpen ki kell küszöbölniük, ha megszeretnék nyerni a bajnokságot. Luis Enrique az év végén elbúcsúzik a csapattól, de minden bizonnyal nem szeretne üres kézzel távozni. Rájuk is kemény április vár, így fontos, hogy koncentráltak legyenek. A legfontosabb mérkőzésük az április 23-i El Clasico lesz, ahol mindenképpen le kell győzniük a Real Madridot, ha a szezon végén a magasba szeretnék emelni a bajnoki trófeát.

Képtalálat a következőre: „atlético madrid sevilla 3-1”

A Sevilla elvesztette az Atlético Madrid elleni rangadót (Forrás: dailymail.co.uk)

Amennyire jól indult a Sevilla, most egyre távolabb kerülnek a bajnoki címtől. Habár még mindig a harmadik helyen állnak 57 ponttal, egyre jobban közelít hozzájuk az Atlético Madrid. Sampaoli már le is mondott az első helyről, és célként az automatikus BL-indulást érő harmadik helyet tűzte ki. A legutóbbi három meccsüket nem tudták megnyerni, igaz, csak egyszer kaptak ki, míg kétszer döntetlent értek el. Házi gólkirályuk Ben Yedder 9 találattal. Mellé hozták Olaszországból januárban Joveticet, aki nagyon hamar beilleszkedett a csapatba, viszont a legutóbbi három meccshez nem tudott túl sokat hozzátenni. Az sem segített a Sevillán, hogy a Leicester ellen kiestek a Bajnokok Ligájából, habár mostantól csak a bajnokságra kell koncentrálniuk.

Képtalálat a következőre: „atlético madrid sevilla 3-1”

Griezmann  kétszer is betalált a Sevilla ellen (Forrás: mirror.co.uk)

Az Atlético Madrid a hullámvölgyük után elkezdte összeszedni magát, és egyre inkább zárkózik fel az első hármasra. Jelenleg a negyedik helyet foglalják el a tabellán 55 ponttal, két ponttal lemaradva a Sevilla mögött. A legutóbbi három meccsüket megnyerték, de előtte kikaptak a Barcelonától, és döntetleneztek a Deporral. A bajnoki címre igazából ők sem túl esélyesek már, így a BL-indulást érő harmadik hely a célpont a számukra is. Griezmann már 14 gólnál tart, amivel vezeti is a házi góllövőlistát, őt követi Gameiro 10 találattal.

w_900x700_17224913img_6971

A Las Palmas legyőzte a Villarreal a hétvégén (Forrás: laliga.es)

Az ötödik helyet a Villarreal foglalja el, már jócskán lemaradva 48 ponttal. A “Sárga Tengeralattjáró” teljesítménye hullámzó, legutóbb ki is kaptak a Las Palmastól, előtte viszont zsinórban három meccset is megnyertek. Céljuk a negyedik hely lenne, de minden bizonnyal az Európa-ligát érő ötödik hellyel is megbékélne Frán Escriba csapata. A hatodik helyen a Real Sociedad áll, akik épp most vannak egy kisebb gödörben. Egymás után kikaptak az Alavestől és az Atheltic Bilbaótól is, így nem tudták megelőzni a szinten gyengélkedő Villarreált, és hiába pontegyenlőség, mögöttük vannak a tabellán. Ha már Athletic Bilbao, a baszkok a hetedikek a bajnokságban, de csak négy ponttal vannak lemaradva a hatodik helytől. A Valencián kívül az első három helyezettől kaptak ki 2017-ben, viszont nem szabad már hibázniuk, ha szeretnének az Európa-ligában indulni.

A középmezőny elején az Eibar áll (Forrás: laliga.es)

A középmezőny eleje nagyon szoros, amit az Eibar vezet 41 ponttal. A kis csapat remek szezont futott eddig, habár a legutóbbi négy meccsükből három döntetlen, egy vereség volt, még így sem sokkal vannak lemaradva a Bilbaótól. Mögöttük a kilencedik helyen az Espanyol áll, de csak egy ponttal kevesebbet gyűjtöttek. A katalán klub nem kezdte túl jól a szezont, de mostanra összeszedték magukat. Pontegyenlőséggel kövei őket Alaves, ami az egyik meglepetés csapata a ligának. Szépen gyűjtik a pontokat, ráadásul a legjobb gólkülönbséggel rendelkeznek a középmezőnyben. A Celta Vigo szezonja igen csalódáskeltő a bajnokságban, hiszen jelenleg csak tizenegyedikek, igaz ők is egy meccsek kevesebbet játszottak. Az Európa-ligában viszont szépen szerepelnek, tovább is jutottak a legjobb tizenhat csapat közé. Őket követi a Las Palmas a tizenkettedik helyen. Ők is kiválóan kezdték a szezont, azóta viszont csak ritkán jön össze a győzelem. A télen kölcsönbe érkezett hozzájuk Jesé, aki viszont eddig nem sokat tudott hozzáadni a játékukhoz. A tizenharmadik helyet a Betis foglalja el. A nagy csapatoktól rendre kikaptak, viszont a kicsiket magabiztosan verik, így nem tudnak közel kerülni a kiesőzónához. A Valencia mögöttük áll a tabellán. Hihetetlenül rossz szezonjuk van a Denevéreknek, és ezen a legutóbb kinevezett edző Voro sem tudott sokat segíteni. Igaz, legyőzték a Real Madridot az elmaradt meccsükön, de azóta is nagyon hullámzó a teljesítményük. A tizenötödik a Malaga a bajnokságban, akik szintén nagyon alulmúlják magukat. Náluk is több edzőcsere történt az idényben, de ez rajtuk sem segített sokat. Szintén csalódáskeltő szezont fut a Deportivo, akik néhány villanást leszámítva, mint a Barca elleni győzelmük, nem sokat mutattak idén. A Leganes áll a kiesőzóna előtt, habár nem sok választja el őket onnan.

Az Osasuna szinte már biztos, hogy kiesik (Forrás: laliga.es)

A kiesőzónát jelenleg a Sporting Gijón vezeti 21 ponttal. Legutóbb sikerült legyőzniük a Granadát, így reménykedhetnek abban, hogy megússzák a kiesést, de ahhoz még nagyon sok mindent kell tenniük. Őket a Granada követi 19. ponttal. Az új évben volt három győzelmük, ami után náluk is megcsillant egy kis reménysugár, de a legutóbbi három meccsüket elvesztették. A tabella legalján a harmadik újonc Osasuna található, akiknek mindössze 11 pontot sikerült összeszedniük az egész szezonban, így szinte már biztos, hogy búcsúzni fognak az első osztálytól.

A spanyol bajnoki tabella 28 forduló után:

fefeffefefefefefe

A góllövő lista állása: 

fefeffefefefefefe

Szigeti Andrea