Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A törött lábú Colemant ma vizsgálják Dublinban – VIDEÓ a horrorsérülésről

Tegnap este az ír és a walesi futball-válogatott világbajnoki selejtezőmérkőzés keretein belül csapott össze egymással Dublinban. Az igencsak silány színvonalúra sikeredett találkozó egyetlen emlékezetes (sajnos..) esete jellemző módon egy elképesztő csúnya szerelési kísérlet volt, melynek következtében súlyos sérülést szenvedett az írek jobbhátvédje, Seamus Coleman.

Republic-of-Ireland-v-Wales-FIFA-World-Cup-Qualifier-Group-DA horrorsérülés pillanata (fotó: Mirror)

A mérkőzés 69. percében történt, hogy egy kósza labdát mind Seamus Coleman, mind a walesi Neil Taylor megpróbált megkaparintani. Taylor azonban a szabályosság keretein jócskán túlmutatva vetődött oda, és ahogy az ilyenkor néha lenni szokott, Coleman jobb sípcsontját találta telibe. Az eredmény sípcsonttörés és természetesen piros lap a vétkesnek.

Ez azonban aligha vigasztalja Írország és az Everton jobb bekkjét, ugyanis szezonjának alighanem vége van. Márpedig igencsak kiváló idényt produkált a 28 esztendős futballista. Minden sorozatot figyelembe véve 28 mérkőzésen léphetett pályára ebben a szezonban Coleman, jobbhátvéd létére 4 bajnoki gólja és 4 gólpassza is van. Az ő kiesése tehát érzékeny veszteség mind az ír válogatott, mind az Everton számára.

Martin O’Neill, a zöld-fehérek szövetségi kapitánya eképpen nyilatkozott az esettel kapcsolatban:

“Ez nyilvánvalóan igazi katasztrófa számára. Klubszinten is élete szezonját futotta, nagyszerű játékos, nagyszerű csapatkapitány és egy igazán kiváló karakter. Nagyon nagy veszteség az Evertonnak és nekünk is. Remélem, mihamarabb visszatér közénk”.

Coleman a hírek szerint alapos kivizsgáláson vesz részt a mai nap folyamán, méghozzá az ír fővárosban, Dublinban. Ezután fogják megmondani, várhatóan mennyit is kell kihagynia a szerencsétlenül járt játékosnak. Egy dolog azonban teljesen biztos: az Everton jövő hétvégén a városi rivális Liverpool otthonában játszik majd a Mersey-parti derbin, Coleman pedig azon a mérkőzésen maximum biztatni tudja társait…

Videón a csúnya sérülés:

Szerző: Draskovics Tamás