Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pirlo: “Olaszországnak minőségi új generációja van”

Egyre több olasz klubnál lehet észrevenni, hogy végre komoly energiákat mozgósítanak az utánpótlásba. Ez meglátszik a tradicionálisan nagy csapatoknál is, mint a például a Juventusnál, a Milannál és az Internél is. Ennek következtében a felnőtt válogatottban is olyan személyekkel találkozhatunk, akik alig ütik meg a 22 éves kort. Így a fiatalok témájával kapcsolatban kérdezték meg Andrea Pirlot, hogy szerinte milyen irányba halad az itáliai futball.

letöltés

A világbajnok középpályás, aki nem mellesleg még mindig rúgja a bogyót a tengerentúlon, az Olaszországban igencsak népszerű, Corriere dello Sport-nak nyilatkozott. Első körben természetesen gratulált az Azzurrinak, hogy le tudták győzni Albániát 2:0-ra. Aztán arra válaszolt, hogy lát-e olyan fiatalt, aki esetleg az ő nyomdokaiba léphetne:

“Az emberek szeretnek összehasonlítani Marco Verrattival, és én nagyon is kedvelem őt, de nagyon különböző játékstílusunk van. Őszintén szólva nem látok olyan futballistát, aki úgy játszana, mint ahogy én teszem. Nagyon sok tehetséges középpályás van, de egyik sem az-az irányító típus, mint én.”

Ezt követően kérdezték meg, hogy a fiatalok közül kikben látja a jövő igazi nagyágyúját. Azt, aki előrébb viheti az olaszok szekerét a labdarúgás világában.

“Leszámítva Verrattit, aki már letette a névjegyét a klubfutballban, nagyon kedvelem Domenico Berardit a Sassuoloból, a Milan kapusát Gianluigi Donnarummat, a Juventus védőjét Daniel Ruganit, a Bolognaból Federico Di Francescot és a Fiorentina kettősét, Federico Bernardeschit és  Federico Chiesat.” válaszolt a BL-győztes.

“Olaszországnak egy minőségi új generációja van kialakuló félben. Ezek a dolog előfordulnak a futballban.” – zárta a mondókáját a többszörös olasz bajnok veterán.

Nem is vonhatjuk kétségbe Pirlo szavait, hiszen valóban igencsak szép jövő előtt állhat az itáliai foci, amennyiben az általa felsorolt játékosok be tudják futni azt a pályát, amit jósolnak nekik a szakértők. Mindenesetre pár hete, összeszedtük mi is, hogy kik lehetnek azok a labdarúgók, akik méltóképpen válthatják le Buffonékat. 

Szerző: Borbély Szabolcs