Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Top 5: A világ legjobban kereső labdarúgói!

Időről időre a sportsajtóban előveszik a sztárfocisták szerződésbe foglalt fizetését. Ilyenkor mindig rácsodálkozunk, hogy mennyit keresnek a sportág legjelesebb képviselői, illetve azok, akik jól helyezkednek. Utóbbinak ékes példája az argentin Ezequiel Lavezzi. A megszokott és sokszor elcsépelt fizetésekhez ezúttal a France Football hozzácsapta a játékosok reklámszerződésekből származó bevételeit. Az eredmény több mint meghökkentő, a nevek talán annyira nem…

Teljes képernyő rögzítése 2017.03.27. 162924.bmp

Sztárok, akiknek a kerítésük is aranyból lehetne

Ha csak szimplán a fizetéseket néznénk és egy valamivel kibővítenénk a listát, akkor azt láthatnánk, hogy a kínai légiós-élet milyen megfizetődő anyagi szempontból. Persze van aki erre legyint és a szakma, a sport jelenti számára azt, ami pénzért megvehetetlen. Viszont erről ne is beszéljünk többet, erről már lerántottunk pár bőrt az utóbbi hónapokban és valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye a pénzért vándorló focistákról.

Ha az ötös listát nézzük és a fizetésekhez hozzáadjuk a reklámszerződésekből befolyó bevételt, akkor is találunk egy Kínában légióskodó támadót az argentin Ezequiel Lavezzi személyében. A Napoli és a Paris Saint-Germain korábbi, a Hopej China Fortune jelenlegi “gólfelelőse” 28,5 millió eurót (8,5 milliárd forintot) visz haza évente, ennek pedig jelentősebb felét a kínai fizetése teszi ki. A támadó eddig “fantasztikus” teljesítménnyel hálája meg a fizetési csekkeket, a csapat gólfelelőseként 11 mérkőzésen nulla, azaz nulla alkalommal talált az ellenfelek hálójába.

Ezután hatalmas ugrás következik és a két spanyol gigász, az FC Barcelona és a Real Madrid kiválóságai váltogatják egymást. A walesi Gareth Bale keresete 41 millió euró (12,7 milliárd forint).

Őt követi a Selecao vezére, a brazil és katalán szurkolók nagy kedvence Neymar. A 25 esztendős játékmester túllépi az 50 milliós határt és mindent figyelembe véve 55,5 millió eurót (17,2 milliárd forintot) tesz zsebre a 2016/17-es szezon lefutása alatt.

A lista első két helyezettje bizonyára senkit nem lep meg. Lionel Messi a második helyre fut be jelenleg 76,5 millió eurós keresettel (23,7 milliárd forint). Viszont ha új szerződését aláírja az FC Barcelonával, az is előfordulhat, hogy Cristiano Ronaldo elé kerül. Az Eb-győztes portugál klasszis 87,5 millió eurót  (27,1 milliárd forintot) tudhat a számláján karrierje ezen időszakába éves bevételként.

Az imént említett öt labdarúgó összesítve 289 millió eurót (87 milliárd forint) keres a 2016/17-es szezonban. Ehhez pedig mér hozzájönnek a prémiumok és a trófeákért járó összegek a szezon végén. Fel tudja valaki fogni ezeket az összegeket? Nos, ha a magyarországi ötöslottó rekordnyereményét nézzük, mely 5,1 milliárd forint, az összeg egyszerűen eltörpül a fent látható keresetek mellett.

Screen-Shot-2017-03-27-at-3_01_49-PM