Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Őrült meccsen vesztett pontokat a Torino

A Serie A 30. fordulójának vasárnapi játéknapját a Torino kezdte meg hazai pályán, az Udinese ellenében. A vendégek kimondottan jó formának örvendeztek a találkozó előtt, hiszen három forduló óta nem akadtak legyőzőjükre, a “Toro” pedig mostanság szépen lemaradt az európai kupasorozatokról. Ideje volt javítani.

andrea-belotti-torino-udinese-serie-a_n95mogd607u411k81yu3ga6i9

Torino – Udinese 2:2 (0:0)
Gólszerzők: Moretti (70.), Belotti (83.) ill. Jankto (50.), Perica (68.)

Nagyon felemás találkozó volt ez. Az első félidőben akkora hazai nyomás volt az Udinese csapatán, hogy Del Neri kénytelen volt megváltoztatni az együttese taktikáját és átállni ötvédős rendszerre. Természetesen ez azzal járt, hogy szinte teljesen feladták a támadás lehetőségét, ám egyszer sikerült meglódulniuk. Egy kontrát követően a Zapata elé került a labda, ám azonban a támadó már nem tudta bekotorni azt az üresen álló kapuba. Erre válaszolt a “Toro”, mégpedig két kapufával is. Belotti és Moretti és felső lécet fejelt a labdával, de maradt a 0:0 az első félidőre.

A másodikban viszont egy teljesen más mérkőzést láthattunk. Az Udinese két kontrával jelentkezett, ami két gólt is ért. Előbb Jankto, egy labdaszerzést követően vágta be a bogyót a kapuba jó tizenhat méterről. Ezt követően pedig Zapata lódult meg és passzolta el a labdát a kivetődő Hart mellett, majd az érkező Perica sodorta be a játékszert.

A Torino viszont nem vett vissza. Mindent egy lapra tett fel és úgy támadott. Ennek meg is lett az eredménye Moretti és Belotti segítségével a “bikák” kiegyenlítettek. Ami azt illeti még a vezetést is megszerezhették volna, ám előbb a kapufa, majd a bíró állította meg őket ebben. Merthogy lesen állt a “Toro” kilencese, de visszanézve, ez már nem olyan biztos. Mindenesetre egy izgalmas meccsen osztozkodtak pontokon a csapatok. Igazságos eredmény született.

Szerző: Borbély Szabolcs