Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Barcelona – Sevilla a hétközi forduló rangadója – előzetes

Tegnap zárult a spanyol bajnokság 29. fordulója, és ma már folytatódik is. A hétközi forduló mérkőzése minden bizonnyal a Barcelona – Sevilla összecsapás lesz, nem csak a meccsérték miatt, de ha pontokat veszít a Barca, akkor lemaradhatnak a listavezető Real Madridtól. 

Nem fenyegette a Real Madridot az Alaves, megtartották az első helyüket (Forrás: laliga.es)

KEDD: 

A forduló nyitómeccse az Athletic Bilbao – Espanyol lesz. A baszkok a Real Madrid elleni vereség után, ha nehezen is, de legyőzték az Osasunát, így továbbra is kapaszkodnak az európai kupaindulást érő helyekre. Este fél tízkor két meccset is játszanak. Az egyik az Atlético Madrid – Real Sociedad összecsapás lesz. Simeone gárdája nagyon jó formában van, már meg is előzték a bukdácsoló Sevillát, és a dobogó harmadik fokára álltak. A másik mérkőzés a Betis – Villarreal lesz. A Sárga tengeralattjáró az ötödik helyre hajt, így mindenképpen le kell győzniük a tizennegyedik sevillai csapatot.

SZERDA

A nap első meccse a Barcelona – Sevilla rangadó lesz. A katalánok a Depor elleni bukta után ismét jó formában vannak, és tapadnak az első Real Madridra. A Sevilla viszont nagyon formán kívül van, legutóbbi négy meccsükből egyet sem tudtak megnyerni, így átadtak a harmadik helyet az Atlético Madridnak. Az este hátralévő részében még négy meccset játszanak. Fél kilenckor lesz az Alaves – Osasuna, a Sporting Gijón – Malaga, illetve a Depor – Granada találkozó. Fél tízkor kezdődik a Leganes – Real Madrid mérkőzés. A királyi gárda továbbra is tartja két pontos előnyét a katalánokkal szemben, legutóbbi négy meccsüket megnyerték. Kemény áprilisuk lesz, így ez a meccs kötelező a számukra, ha az első helyen akarnak maradni.

CSÜTÖRTÖK

Csütörtökre két mérkőzés maradt. Az első az Eibar – Las Palmas találkozó. A kanári-szigeteki csapat nagyon hullámzó teljesítményt nyújt, így nem tudnak előrejutni a tabellán. Az Eibar egy rosszabb sorozat után ismét nyerni tudott, a Villarrealt győzték le a hétvégén egy izgalmas meccsen. A másik a Valencia – Celta Vigo meccs lesz. Két vereség és egy döntetlen után végre nyerni tudtak a Denevérek a Depor ellen, de még így is óriási a lemaradásuk. A Celta jelenleg a tizedik helyen áll, de könnyen helyet cserélhetnek az Espanyollal.

A 30. forduló mérkőzései:

KEDD:

19:30: Athletic Bilbao  – Espanyol (Sport 1)
21:30: Atlético Madrid – Real Sociedad (Sport 1)
21:30: Betis – Villarreal 

SZERDA:

19:30: Barcelona – Sevilla (Sport 1)
20:30: Alaves – Osasuna
20:30: Deportivo La Coruna – Granada
20:30: Sporting Gijón – Malaga
21:30: Leganes – Real Madrid (Sport 1)

CSÜTÖRTÖK:

19:30: Eibar – Las Palmas 
20:30: Valencia – Celta Vigo (Sport 1)

A tabella állás a 29. forduló után:

Névtelen