Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Remegnek a Liverpoolnál, támadójuk egész tavaszra kidőlhet!

Az angol élvonalbeli Liverpool keretét a teljes 2016-2017-es szezonban megannyi sérülés tizedelte, most itt a legújabb. Adam Lallana és Jordan Henderson után újabb alapember, nevezetesen Sadio Mané került fel a maródi játékosok listájára. A szenegáli esetében azonban nagynak tűnik a baj…

Liverpools-Senegalese-midfielder-SadioSadio Mané tudja, nagy a gond (fotó: AFP)

Sadio Mané, az angol Liverpool támadója igencsak jó szezont fut, hiszen azok után, hogy tavaly nyáron ő volt a Mersey-partiak rekordigazolása, ebben az idényben parádésan teljesít. Huszonkilenc bajnoki mérkőzésen eljutott 13 találatig, ráadásul 8 gólpasszt is kiosztott társainak. Januárban nem volt bevethető a ‘Poolnál, ugyanis az Afrikai Nemzetek Kupáján vett részt Szenegál színeiben. Hiányát meg is érezték a vörösök, ugyanis egy árva bajnoki mérkőzést sem nyertek abban az egy hónapban, amikor Mané a kontinensviadalon vett részt.

Ezek alapján abszolút érthető, miért stresszes órák a Liverpoolnál a mostaniak. Mané ugyanis az Everton elleni rangadón sérült meg szombat délután, egy szerencsétlen ütközésnél maga alá fordult a lába. Percekig ápolták, megpróbálta folytatni a játékot, de végül cserére kényszerült Jürgen Klopp.

A legújabb vizsgálatok megkísérelték kideríteni, mennyire is súlyos Mané sérülése, azonban egyelőre semmi biztosat nem tudni, további vizsgálatokra van szükség a pontos diagnózishoz. Azt azonban maga Jürgen Klopp is elismerte, hogy a 24 esztendős szélső támadó sérülése talán komolyabb is lehet annál, mint ahogy előzetesen gondolták.

“Nem túl pozitív a dolog…”  – fogalmazott a német menedzser. – “Nem tudjuk száz százalékig, mivel állunk szemben, szóval még egy kicsit várnunk kell. Sadio térde van megduzzadva. Hogy kihagyja-e a szezon hátralévő részét? Lehetséges, de miért kéne ilyet mondanom most, amikor még semmi biztosat nem tudunk?”

Akárhogy is, Mané kidőlése érzékeny veszteség lenne a BL-helyekért harcoló Liverpoolnak, főleg annak tudatában, hogy egy ideig még Adam Lallanára, a szezon másik kulcsemberére se számíthatnak.

Szerző: Draskovics Tamás