Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Idegenben sem ingott meg a Lipcse

Hét közben sem állt meg az élet a Bundesligában. A 27. fordulóban a remeklő újonc a Mainzzal, míg a Wolfsburg a Freiburggal csapott össze.

Germany Bundesliga Soccer

Mainz – RB Leipzig 2:3 (0:0)
Gólszerzők: Samperio (69. – büntető), Muto (91.) ill. Sabitzer (48.), Werner (52.), Keita (81.)
Kiállítva: Gbamin (89.) ill. –

Az első félidőben még nem sejthették a szurkolók, hogy egy gólzáporos mérkőzésre látogattak ki, mivel az eredményjelzőn 45 perc játék után 0:0 szerepelt. A második játékrészben pörögtek fel az események. 3 perccel a kezdő sípszó után Sabitzer megszerezte a vezetést a Lipcsének, majd Werner 4 perccel később 2 gólosra növelte a remeklő újonc előnyét. A 69. percben Samperio büntetőből szépített, de erre Keita a 81. percben válaszul berúgta csapata 3. gólját. Az emberhátrányba kerülő hazaiaknak csak a szépítésre futotta a hajrában. Gbamin rossz belépőjét követően mehetett zuhanyozni a lefújás előtt. A vendégeknél Gulácsi végig védte a találkozót.

Wolfsburg – Freiburg 0:1 (0:0)
Gólszerző: – ill. Niederlechner (78.)

Egyetlen gól döntött ezen a találkozón. Erre egészen a 78. percig kellett várni. Niederlechner remekül érkezett meg a beadásra, és juttatta a labdát a Farkasok kapujába. Ez az egyetlen találat elég volt ahhoz, hogy a vendégek zsebeljék be a három pontot, amivel már csak 2 pontra vannak az Európa Ligát érő helytől.

kép: uk2-bettingsafe.netdna-ssl.com

Nagy Gábor