Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenalból erősítene a Marseille! – sajtóhír

A L’Equipe információi szerint a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique de Marseille a nyári transzfer időszak folyamán két futballistát is szeretne leigazolni az Arsene Wenger által irányított Arsenaltól.

5417108-3x2-940x627

A francia napilap úgy értesült, hogy a Marseille szeretné megkaparintani Olivier Giroud illetve Laurent Koscielny játékjogát is. A neves együttes állítólag 85(!!) millió fontot sem sajnálna a két labdarúgóért, akik ugyebár jó pár éve meghatározó emberei a londoni csapatnak. Nos, mindenképp a nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb szenzációja lenne, ha ez a két játékos valóban a Rudi Garcia vezette Olympique de Marseille-nél kötne ki. 

Laurent Koscielny 2010-ben, míg Olivier Giroud 2012-ben csatlakozott az Arsenal keretéhez. A rutinos hátvéd rengeteget fejlődött az “ágyúsoknál”, az elmúlt években egyértelműen a csapat hátsó alakzatának egyik, ha nem a legstabilabb pontjának számít. A szintén komoly tapasztalatokkal rendelkező csatárról ez már nem mondható el, bár voltak kimagasló meccsei az Arsenálnál, viszont ennek ellenére a teljesítménye rendkívül hullámzó volt minden szezonban, emiatt pedig nem kevés kritika éri őt. Laurent Koscielny ezidáig 284 tétmérkőzésen jutott szóhoz a londoni klub színeiben, míg Olivier Giroud eddig minden frontot egybe véve 217 találkozón lépett pályára az Arsenal tagjaként, ezeken pedig 95 alkalommal volt eredményes.