Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Merkantil Bank Liga: Újabb nyíregyházi blama, sűrűsödik az élmezőny

Négy gól, és három kiállítás Zalaegerszegen, nem bírt ellenfelével a Soroksár, hat találatot hozott a Vác és a Szolnok csatája.

előre

Egyre kiélezettebbé válik a feljutásért zajló harc, miután a Soroksár pontokat hagyott Zalaegerszegen. A fővárosiak az első játékrész hajrájában hátrányba kerültek, ám a második félidőben az utolsó negyedóra alatt hét percen belül fordítottak, a győzelmet így sem tudták megszerezni, merthogy a zalaiak a ráadás legvégén egalizáltak. Érdekesség, hogy közel tíz perc alatt két játékost is kiállítottak. A hazaiaktól Króner Martin, a vendégektől Gyepes Gábor volt kénytelen idő előtt zuhanyozni, hogy aztán az utolsó percekben Peszmeg Viktor is a kiállítás sorsára jusson. Nagy árat fizetett tehát a Soroksár a meggondolatlanságokért, mert győzelme esetén megelőzhette volna a Puskás Akadémiát.

A Kisvárda tulajdonképpen hozta a kötelezőt a Cigánd ellen, s ezzel ott liheg a feljutó helyeken állók nyakán. A várdaiak sikerében főszerepet vállaltak az élvonalbeli rutinnal felvértezett játékosok, lévén Gosztonyi András és Rajczi Péter szállította a győzelmet. Némi meglepetést okozott, hogy a negyedik helyen álló Balmazújváros Siófokon hagyta a bajnoki pontokat. A Balaton-partiak a szünet után szereztek vezetést, melyet a hajrában megdupláztak, erre igen későn, a lefújás előtt nem sokkal tudott csak válaszolni a feljutásra szintén pályázó hajdúsági egylet.

Hiába vezetett két góllal is a Vác hazai környezetben, a Szolnok nem tört meg, és a mérkőzés hajrájában sikerült egyenlíteniük. Pedig a jászságiak szereztek vezetést, s bő tíz perc kellett a hazaiaknak, hogy hármat vágjanak a szünetig.

Remek sorozatot épít a Dorog, amely immár hat meccs óta nem talált legyőzőre, ezúttal a Szeged 2011 bánta a dorogi látogatást. Pedig nem volt könnyű dolga a házigazdáknak, akik az első negyvenöt perc hajrájában lőtték a győztes góljukat.

Szintén megosztozott a pontokon a Mosonmagyaróvár és a Budaörs, de ennek nagy jelentősége csak a Budaörs részéről van, hiszen a Pest megyei együttes még könnyen bajba kerülhet. A kisalföldiek viszont biztonságos távolságban vannak a kieséstől.

Újabb vereségével megbarátkozhat a feljutásról szőtt álmainak szétfoszlásával a Nyíregyháza. A nyírségiek a kiesés elől menekülő Ceglédtől szenvedtek vereséget, ami némi életet jelent a Pest megyei brigádnak, míg a Szparinál el kell gondolkodni lassan, mi(k) is a gyenge szereplés oka, vagy okai. Viszont ami a kupában bánatot, az a bajnokságban most örömöt okozott a Sopronnak. A „Hűség városában” nem sokáig keseregtek a hétközi fiaskón, hanem – ha nehezen is – két vállra fektették a SZEOL SC, amely aligha folytatja jövőre a második vonalban. A szegediek tizenöt pontos hátrányban állnak a még bentmaradást érő helytől, és a Csákvártól. Attól a Csákvártól, amely pontot rabolt a listavezető PAFC-tól, s sorozatban harmadik döntetlenjét játszotta.

Nem fukarkodott a gólokkal a Békéscsaba, és kiütéses sikerével feljött az ötödik helyre. A csabai gólzáport a kieső helyekre visszacsúszó Kozármisleny bánt. Boér Gábor érkezése óta sorozatban harmadik veretlen meccsét játszotta a viharsarki alakulat.

Eredmények:
Zalaegerszeg – Soroksár 2-2 (1-0)
G.: Babati B. (38., 90+5., a másodikat 11-esből) ill.: Lovrencsics B. (77.), Papp M. (84.)
Kiállítva: Króner (69.) ill.: Gyepes (60.), Peszmeg (90+6.)

Cigánd – Kisvárda 0-2 (0-1)
G.: Gosztonyi (38.), Rajczi (59.)

Dorog – Szeged-2011 1-0 (1-0)
G.: Bor (42.)

Mosonmagyaróvár – Budaörs 1-1 (1-1)
G.: Kószás (45.) ill.: Csillag D. (11.)

SZEOL SC – Sopron 1-2 (1-1)
G.: Grünvald (44.) ill.: Németh M. (35.), Garda (78.)

Vác – Szolnok 3-3 (3-1)
G.: Balajti (33., 45., az elsőt 11-esből), Tóth B. (41.) ill.: Kenderes (5.), Rokszin Á. (73.), Tóth L. (84.)

Siófok – Balmazújváros 2-1 (0-0)
G.: Nagy D. (59.), Elek B. (84.) ill.: Kapacina K. (90.)

Nyíregyháza – Cegléd 1-2 (0-1)
G.: Dragóner F. (48.) ill.: Szabó V. (16.), Takács P. (80.)

Csákvár – Puskás AFC 1-1 (0-1)
G.: Gottfried (90.) ill.: Szatmári L. (34.)

Békéscsaba – Kozármisleny 5-1 (3-1)
G.: Tóth D. (7., 52.), Birtalan (27., 36), Szélpál (50.) ill.: Wittrédi (23., 11-esből)

A bajnokság állása:

NB II-tab

Gavalovits Sándor