Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coutinho: “Firmino nagyon intelligens játékos”

Az angol élvonalbeli Liverpool FC nem akármilyen győzelmet aratott a hétvégén, hiszen félidőben még 1-0-ra égett a Stoke City otthonában, de a második játékrészre érkeztek a Mersey-partiak braziljai, Coutinho és Firmino, góljaikkal pedig megfordították a meccset. Most a ‘Pool tízese, Coutinho dicsérte honfitársát.

bc920f3f838a4777a52dc4ac9a5e10a4Firmino – előtérben – és Coutinho gólöröme (fotó: AP)

Roberto Firmino csereként állt be a Stoke City ellen – akárcsak Coutinho -, és elképesztő találatával megnyerte a meccset a Liverpoolnak. Most ennek kapcsán beszélt kicsit kettejük viszonyáról a vörösök zsenije, szót ejtett a pályán és azon kívüli kapcsolatról is.

“Roberto egy nagyon intelligens játékos, a mozgásával rengeteget segít nekünk, mindig üresen van, ha passzolni akarok neki. Egyre többet játszunk együtt, a brazil válogatottban is egymás oldalán futballozhatunk, és amikor csak tehetjük, dolgozunk a kettőnk között lévő kontaktuson. Nem olyan magas mint a legtöbb támadó, de ez őt nem zavarja, nagyon jól jön egy olyan stílusú csapatnak, amilyen a miénk” – mondta Coutinho.

S hogy miként viszonyulnak Liverpool városához a 18-szoros angol bajnok braziljai? Erre is választ adott a “varázslónak” becézett válogatott futballista.

“Fontos, hogy itt van ő is brazilként. Lucasszal ugyanez a helyzet, régi motorosként segített nekem beilleszkedni és megismerkedni a várossal. Együtt kicsit brazilos hangulatot teremtünk Liverpoolban, és persze felkeressük az ott lévő brazil éttermeket is” – árulta el Coutinho.

Szerző: Draskovics Tamás