Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stadler visszaszerezte a stadionját

A húsvéti ünnepek alatt jelentette be Stadler József, hogy visszaszerezte a legendássá vált stadionját. Sokunk kedvenc korábbi futballvezetője ennek ellenére nem tér vissza a magyar labdarúgásba, egyéb tervei vannak a létesítménnyel.

hirek.mahirek.ma

„Visszavásároltuk a stadiont a Stadler alapítvány részére, az adásvételi szerződést aláírtuk”- tudatta Facebook oldalán az egykori juhász, aki a 90-es években NB I-es focicsapatot is üzemeltetett, mielőtt börtönbe vonult volna. A Stadler FC négy évig játszott az élvonalban, s a kor követelményeinek megfelelő, legmodernebb NB I-es stadion volt Akasztón. 1998-ban mikor Stadler Józsefet letartóztatták, a játékosok még befejezték a bajnokságot, majd a csapat megszűnt. Egykor olyan focisták játszottak a csapatban, mint a későbbi válogatott (majd Fradi-focista) Dragóner Attila, Nagy Norbert, a gólkirály Igor Nicsenko, a technikás középpályás Vjacseszlav Jeremejev. Később a Gázszer FC (mely szintén rövid időt töltött az élvonalban) egy idényen keresztül használta a stadiont.

hirdetes

A korábban 220 millió Forintért hirdetett stadion visszavásárlásához egy bizonyos összeg még hiányzik. Éppen ezért a Stadler-alapítvány várja a felajánlásokat, az adományozók különböző kedvezményeket ígér – pl. szállás, rendezvények, konferencia, éttermi szolgáltatás, üzleti találkozók 0-24 óráig, horgászat, reklámfelület elhelyezése.

Ha megnézzük a története valahol hasonlít több vállalkozó történetéhez, hiszen vidéken egy kis faluban épített fel egy focicsapatot, épített új stadiont, csak ő hibázott, hiszen börtönbe került. Legnagyobb visszhangot kapott bűne az volt, hogy visszaigényelte az áfát többek között Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című képe után.

Legemlékezetesebb meccs a stadionban talán az volt, mikor a Ferencváros 1995-ben bajnokként érkezett Akasztóra, s az utolsó percekre a szurkolók berohantak a Fradisták mezeit leszedték. A vendégek így a hazaiaktól kölcsönszerelésben fejezték be a 90.percet.

Endrődi Dávid