Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emery: ” Nem távozom Rómába”

Mostanság csak úgy pezseg az élet az olasz futballban. Kínai befektetők, BL-elődöntős klub és megannyi edző után áhítozó egyesület jellemzi az itáliai labdarúgást. Ilyen egy csapat a Roma is, ahol a klubvezetés tart attól, hogy a Luciano Spalletti a szezon végeztével távozik. Ki is vetették a hálójukat a PSG vezetőedzőjére, ám ő most határozott állásponton van a jövőjét tekintve.

letöltés

Unai Emery egy igencsak felkapott edző lett, miután a Sevilla csapatával háromszor is megnyerte az Európa-ligát. Sokan akartak már neki egy nagy csapatot és végül tavaly nyáron, a PSG meg is szerezte őt. Elsődlegesen azért, hogy a Bajnokok-Ligájában maradandót tudjon alkotni a csapattal, ám az igen hamar kútba esett.

Ugyanis a legjobb tizenhat között a Barcelona kiverte őket, ráadásul elég csúnya módon, Spanyolországban egy 6:1-s eredménnyel. Ezt követően nem kevés pletyka keletkezett arról, hogy Emery távozni fog Párizsból. Erre a Roma ráharapott, ám úgy fest, hogy alaptalanok voltak a híresztelések:

Nem vagyok a piacon”. – kezdte karakán módon a mesteredző.

“Szerződésem van a PSG-vel a következő évre. Az elnök (Nasser Al-Khelaifi) a teljes bizalmát fejezte ki felém a nehéz időkben, de a jó időkben is. Most rajtam a sor, hogy ezt visszaadjam.”

“Minden olyan beszélgetés, ami az elnök és köztem volt arra irányult, hogy ezt a bizalmat megőrizze és tovább folytassuk az a projektet amit elkezdtünk.”

“Nem igaz, hogy eligazoltam egy másik csapathoz. Nem megyek Rómába.”

Szögezte le a végén magabiztosan. Azért ezzel a kijelentéssel várjunk. Hiszen egyelőre még nem nyertek semmit, amihez azért nincsenek hozzászokva Párizsban. Amennyiben a szezon végére sem tudnak semmit felmutatni könnyen el lehet képzelni azt, hogy megszakad a PSG és Emery kapcsolata.

Szerző: Borbély Szabolcs