Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Tudom, mivel lehet a legtöbbet kihozni Pogbából” – mondja az egykori klasszis

Paul Pogba, az angol élvonalbeli Manchester United francia középpályása igencsak hektikus szezont fut. Tavaly nyári rekordot döntő vételára miatt sokan kikezdték a helyenként szürkén, máskor kiválóan teljesítő játékost. De van valaki, aki úgy véli, pontosan tudja, mire van igazán szüksége Pogbának.

Robert-Pires-584884Robert Pirés (fotó: Daily Star)

Robert Pirés, az angol első osztályban érdekelt Arsenal és a francia válogatott hajdani klasszis játékosa 6 évet töltött el Angliában, ez idő alatt kiismerhette a szigetországi labdarúgás csínját-bínját. Most a szintén brit földön futballozó honfitársáról, Paul Pogbáról ejtett szót az edzői pályára készülő 43 éves szakember.

“Túlértékeltnek hívni Pogbát igencsak felületes megállapítás” – nyilatkozta Pirés a bwin-nek, minden bizonnyal Antonio Cassano szavaira reflektálva (az olasz kijelentése ide kattintva olvasható). – “Szerintem csak most fog belelendülni. Az embereknek tudniuk kéne, amit én is tudok, és nem szabadna szem elől téveszteni a tényt: Pogba még mindig csak 24 éves, türelemmel hozható ki belőle a legjobbja.”

Paul Pogba tavaly nyáron 89 millió fontért szerződött az olasz bajnok Juventustól egykori klubjához, a Manchester Unitedhez. Ez idő alatt 47 meccsen 7 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki. A szurkolók többsége ennél többet vár Pogbától, már csak a vételára miatt is.

“Az nem Pogba hibája, hogy a United ennyit költött rá” – vélekedik Pirés. – “Még mindig benne van a lehetőség, hogy a világ egyik legjobbja legyen.”