Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cech parádé és sima Spurs siker az észak-londoni derbin – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 35. fordulójának legjobban várt mérkőzését a White Hart Lane-en rendezték ahol a bajnoki címre hajtó Tottenham a városi rivális Arsenal együtesét fogadták.

2017-04-30T164836Z_136572516_MT1ACI14787654_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-ARS

Tottenham – Arsenal 2-0 (0-0)
Helyszín:
White Hart Lane (London) Vezette: Oliver
Gólszerzők:
Alli (55.), Kane (58., büntetőből)
Sárga: Kane (72.) ill. Gabriel (70.), Giroud (73.), Monreal (76.)
Kiállítás: 

Tottenham: Lloris – Davies, Vertonghen, Alderweireld, Trippier (Walker 88.)– Wanyama, Dier – Son (Dembelé 79.), Alli (Sissoko 90+1.), Eriksen – Kane. Vezetőedző: Pochettino

Arsenal: Cech – Gabriel (Bellerin 75.), Koscielny, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Xhaka (Welbeck 65.), Gibbs  – Özil, Sanchez – Giroud (Walcott 81.). Vezetőezdő: Wenger

A forduló rangadóján észak-londoni derbit rendeztek a Tottenham otthonában ahol az Arsené Wenger együttese az Arsenal vendégeskedett. A Chelsea-t üldöző Spurs hazai környezetben idén még senkitől nem kapott ki és az Arsenal nagyon nehéz helyzetben volt a találkozót megelőzően. Özilék ugyanis mindössze a tabella hatodik helyén álltak a fordulót előtt, ami csupán Európa-liga selejtezőt érne jelen pillanatban az ágyúsoknak. A hazai Spurs ennek épp ellenkezőjét produkálja az idei szezonban, Pochettino együttes csúcsformában futballozik és nagyon közel kerültek a bajnoki címhez is a listavezető londoni kékek elsődéleges kihívója az argentin menedzser által vezetett Spurs. Kane és társai zsinórban nyolc győzelemmel készülhettek az Arsenal elleni derbire, legutóbb a Crystal Palace otthonában győztek. A két csapat legutóbbi három összecsapásán döntetlen született, az ágyúsok eddig 5 alkalommal is győzni tudtak a Spurs otthonában, míg a Tottenham eddigi 10 győzelméből az Arsenal ellen 8-at otthon aratott ami jó hír lehetett a mérkőzés előtt a hazai szurkolóknak.

A jubileumi 50. észak-londoni derbi első komoly lehetőségére mindössze fél percet kellett várni, ekkor a hazaiak gólgyárósa Harry Kane forgatta meg védőit, kisodródott helyzetből leadott lövése Petr Cech számára nem okozott különösebb gondot. A hetedik percben ismét a Spurs előtt adódott lehetőség a gólszerzésre egy pontrúgást követően Alderweireld fejelt a kapu fölé. A 23. percben óriási ziccert szalasztott el a Spurs a vezetés megszerzésére, Kane megpattanó beadása Alli elé szállt aki éppenhogy a bal kapufa mellé fejelt. Négy perccel később újabb ziccer maradt ki a hazai oldalon, Eriksen a felső lécet találta telibe. A félidő hajrájában Ramsey jobb alsó sarokba tartó lövését védte bravúrral Lloris.

2017-04-30T164453Z_136572293_MT1ACI14787642_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-ARS

Fordulást követően is a hazaiak voltak az aktívabbak és a 48. percben Wanyama lövésénél ismételten a vendégek hálóőrének kellett bravúrt bemutatnia. Egy perccel később Son lövése kerülte al a kapu jobb oldalát. Az 55. percig bírta a hazaiak nyomását az Arsenal védelme, Eriksen lövését ugyan Cech még bravúrral hárítani tudta a kipattanó azonban Alli elé került aki nem hibázott és a bal alsóba vágta a Spurs vezető találatát. A szezon legfiatalabb játékosának választott Allinak ez volt a szezonbeli 17. találata az idei kiírásban. Szinte a vezetés megszerzése után újabb komoly lehetőség adódott a hazaiak előtt, azonban Gabriel a tizenhatoson belül felvágta a Spurs gólgyárósát Harry Kane-t amiért Oliver játékvezető büntetőt ítélt a bajnoki címre hajtó londoniaknak. A büntetőt maga a sértett Kane értékesítette, az Arsenal portásának esélye sem volt a hárításra. Két perccel a hazaiak második gólja után Giroud azonnal szépíthetett volna, Lloris azonban a helyén volt és hárított. A 68. percben a hazaiak végleg eldönthették volna a három pont sorsát, miután egy szöglet utáni kavarodás után Vertonghen bombáját Petr Cech szedte ki a jobb felsőből. A cseh hálóőr óriási védéseket mutatott be a folytatásban is a 77. percben Kane került szembe az ágyúsok kapusával, de ő sem tudta gólra váltani helyzetét. Sőt az ebből adódó szöglet után is óriási reflexmozdulattal hárított a cseh portás Alderweireld fejesénél, ezúttal a bal alsóból szedte ki a belga védő fejesét a cseh portás. A hajrában a csereként beálló Walcott szépíthetett volna, Lloris azonban résen volt és hárított. Győzelmével pedig a Spurs továbbra is tapad a listavezető Chelsea együttesére, zsinórban kilencedik győzelmükkel.

https://www.youtube.com/watch?v=XatiiiTfEbk

Képek: premierleague.com

O.G.