Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: A klublegenda nemet mondott a katalánok hívására! – Sajtóhír

A Radio Barcelona beszámolója szerint az FC Barcelona edzői ajánlatát visszautasította a katalánok legendás játékosa, Xavi.

(Kép: as.com)

Érdekes hírek jelentek meg az FC Barcelona kapcsán. A katalán sztárcsapatnál ugyanis állítólag bármennyire is szerették volna, a klublegenda Xavi nem vállalta el a B’-csapata irányítását. A katalánok színeiben 743 tétmérkőzésen pályára lépő még mindig aktív karmester köszönte szépen, de visszautasította a klub ajánlatát. A Radio Barcelona szerint Xavi kinevezését a Barca B élére leghangosabban Luis Enrique támogatta, aki nem igazán ápolt jó kapcsolatot a Barca B-t 2015 óta irányító Gerard Lópezzel.

A beszámolóban megemlítik, hogy a korábbi 133-szoros spanyol válogatott középpályás döntésében közrejátszhatott, hogy Xavi egy nagyobb feladatra készül. Amennyiben a 37 esztendős játékosnak sikerül megszereznie a szükséges edzői képesítéseket, az Al-Sadd együttesével pedig lejár a 2018 júniusában kötött szerződése, Xavi az egyik nagy esélyes arra, hogy a 2022-es katari világbajnokság előtt átvegye a házigazda nemzeti csapatának irányítását.
A Radio Barcelona azt is megemlíti, hogy Xavi a futball mellett amúgy sem unatkozik Katarban, hiszen  a 2022-es világbajnokság egyik fő nagykövete.