Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

George Weah: “Platini miatt beleszerettem a Juvéba”

Rendkívül érdekes dolgot árult el magáról a L’Equipe-nek adott nyilatkozatában az AC Milan egykori kiváló labdarúgója, George Weah. A legendás libériai futballista elmondta a francia lapnak, hogy gyerekként Michel Platini játéka miatt beleszeretett a Juventus csapatába…

021116-soccer-george-weah-ln-pi.vresize.1200.675.high_.95

George Weah pályafutása során az AC Milan mellett olyan csapatokban futballozhatott még, mint az AS Monaco, a Paris Saint-Germain, a Chelsea, a Manchester City és az Olympique de Marseille. Karrierje legszebb éveit egyértelműen Franciaországban és Olaszországban töltötte el. George Weah 1995-ben elnyerte az aranylabdát, ő volt az első nem európai győztese a rangos díjnak, melyet éppen az AC Milan labdarúgójaként ítéltek neki. 

Nos, ahogy már korábban említettük,  a milánói gárda egykori kiválósága valóban egy nagyon érdekes dolgot árulta el magáról a L’Equipe-nek adott nyilatkozatában: 

“Gyerekként a Juventus lett a kedvenc csapatom. Libériában kölyökként Juve mezben fociztam. Platini játékának köszönhetően teljesen beleszerettem a csapatba. Soha nem gondoltam volna azt, hogy valaha élőben is fogok vele találkozni. Mikor évekkel később találkoztam vele, nem tudtam abbahagyni a mosolygást. Boldog voltam, mert kezet foghattam azzal az emberrel, akit csodáltam. Nagyon szerettem volna a Juventus színeiben futballozni, de ez végül nem jött össze a számomra.” – árulta el George Weah a francia lapnak. 

George Weah egyébként többször is borsot tört az AC Milan labdarúgójaként a Juventus orra alá. A “zebrák” ellen négy gólt is berámolt a bajnokságban, ráadásul volt olyan is, amikor a Rossoneri az ő duplájával nyert a Juve otthonában. 

Németh Boldizsár