Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ranieri nem zárta ki a visszatérését Olaszországba

Itáliában idén nyáron nagyobb edzőkeringőt várnak, mint bárhol máshol Európában. Több nagy klub is trénert válthat, ami azt jelenti, hogy új és régi nevek is szóba kerülhetnek pár egyesületnél. Ennek kapcsán találták meg az újságok Claudio Ranieri, aki jelenleg csapat nélkül van.

ranieri

Arról kérdezték, hogy amennyiben felkérnék egy keret vezetésére, mit válaszolna. Természetesen nem habozott és nem is kertelt az olasz szakember.

Viszont annyiban megcsavarták a kérdést, hogy Olaszországon belül is elvállalna-e klubot. Ami azért is érdekes, mert ő azért elég sok Serie A-s gárdánál megfordult már. Csak néhány példa: Juventus, Roma, Inter, Parma, Napoli.

Tovább fokozva a dolgokat, addig csűrték-csavartak a kérdéseket a Corriere Fiorentino munkatársai (Firenze egyik helyi sportlapja), hogy végül feltették azt, amire eredetileg is kíváncsiak voltak:

Visszatérne-e Ranieri a Fiorentinához? Igen, szándékosan hagytuk ki a violákat az előbbi felsorolásból. A idős tréner 1993 és 1997 között volt a firenzei gárda vezetőedzője és most, hogy köztudott, hogy az együttes jelenlegi edzője, Paolo Sousa távozni fog a nyáron, igen nagy kérdőjelek vannak a klub körül.

“Visszatérnék-e?  Még nem kaptam semmilyen ajánlatot tőlük, de ahogy mondják ilyen esetekben: soha ne mond, hogy soha.”

“A Fiorentina megmaradt a szívemben , mindenki tudja ezt.” – próbálta egy kicsit eladni magát az öreg.

Mindenesetre kézenfekvő megoldás lehetne Claudio. Bár sokat cikkeznek a lapok Stefano Pioli érkezéséről is, eddig azonban ő és ügynöke sem erősítette meg a pletykákat. Igaz, cáfolni sem cáfolták meg.

Szerző: Borbély Szabolcs